1
Skip to main content

Hogyan készüljünk stresszmentesen a karácsonyra?

2023. április 12.
Letenye Média

Ha követi tippjeinket, abban az esetben hamar készen lesz a karácsonyi költségvetés, az ajándéklista https://cadabrus.com/hu/games/live-casino és az étlap, valamint az ajándékvásárlással és a csomagolással szintén időben végez. A következő néhány hét valószínűleg elég mozgalmas lesz, de alábbi bejegyzésünk segíthet abban, hogy mindent időben megszervezzen a nagy napra.

 Öltöztesse ünnepi díszbe a lakását

A készülődést már érdemes a bejárati ajtónál elkezdeni, ahol az érkező vendégek kabátjai, cipői, sáljaik hirtelen jelentős helyet tudnak elfoglalni. Korán döntse el, hogy a vendégek hova teszik a kabátjukat, amikor belépnek, és próbáljon meg minél több helyet biztosítani a sálak, kesztyűk, sapkák és táskák számára. Ha van egy szekrénye a lépcső alatt, tisztítsa meg alaposan, és hagyjon plusz helyet az esernyőknek és a kendőknek.

karacsony

 Ünnep előtt is kell takarítani

Igaz, néhány hónappal korábban lesz a tavaszi nagytakarítás, de a szándék továbbra is ugyanaz. Minden olyan terület, ahol karácsonyfát tervez, nehéz lesz megtisztítani, ha a fa a helyére került. Így november vége jó alkalom arra, hogy eltakarítsa a szemetet, és alapos „téli” takarítást végezzen. Ha vannak gyermekei, megkérheti őket, hogy nézzék át a játékaikat, és rendszerezzék ki azokat, amelyekkel már nem játszanak. Bármi, ami jó állapotban van, adományozható iskolai karácsonyi tündéreknek vagy jótékonysági szervezeteknek. Hazánkban ilyen például a MikulásGyár is.

 Alapterületre lesz szüksége az ajándékok kinyitásához, a nagyobb játékokhoz vagy családi szórakozáshoz pl társasjáték vagy élő kaszinó és a TV körüli összejövetelhez; ezért jó ötlet néhány bútort ideiglenesen áthelyezni, hogy nagyobb tér álljon a rendelkezésünkre.

Készítsünk töltelékeket és szószokat

A karácsony megkönnyítésének egyik módja, ha az élelmiszerek egy részét idő előtt lefagyasztjuk. Ez csökkenti az edényekkel és serpenyőkkel való zsonglőrködést, és kevésbé teszi stresszessé a napot. Nézzen át minden kéznél lévő karácsonyi magazint vagy receptkönyvet, és kezdje el a karácsonyi vacsora menüjének elkészítését.

A tölteléket általában le lehet fagyasztani, ha a receptben nincs tojás, és a gyorsabb kiolvasztás érdekében a legjobb, ha a keveréket egy lapos lapra préseli. Az olyan szószok, mint az áfonyaszósz, a kenyérszósz és a rumos szósz is jól fagynak.

Fókuszban a karácsonyi dekoráció

Öltöztesse fel az étkezőasztalt ünnepi alátétekkel és dekoratív asztali díszekkel vagy terítővel, hogy központi fókuszpontot hozzon létre. Akár névjegykártyákat is hozzáadhat minden vendéghez, így előzetesen dönthet ültetési tervről a barátságos és személyes megjelenés érdekében.

Készítse elő a vendég (fürdőszobát)

A vendégfürdőben sokkal nagyobb lesz a forgalom, mint korábban, ezért ügyeljen arra, hogy minden vendég számára készen álljon. Kezdje az alapos tisztítással, összpontosítva a friss tiszta szagokra és a fényes felületekre. Ezután folytathatja az utolsó simításokat, mint például a WC papír feltöltése, a friss vendégtörülköző felakasztása és a szappanadagoló feltöltése.

Barátságos környezet kialakítása

Ha valaki velünk tölti a karácsonyt, nagy valószínűséggel nagyon jól érzi magát az otthonában. Fokozza ezt a kellemes érzést azzal, hogy kellemes meleg van a lakásban és a gyertyák édes illatokkal töltik meg a szobát. Ügyeljen arra, hogy mindig legyen bőséges étel és ital, társasági esemény élő kaszinó, szóljanak az ünnepi dallamok, ezzel már nem lőhet mellé.

Ne az utolsó pillanatra hagyjon mindent

Lényeges, hogy otthona készen álljon a karácsonyra, ezért készüljön fel időben a télre. Ellenőrizze, hogy az ajtó- és ablaktömítések jó állapotban vannak-e. Jó megoldás lehet, ha befektet néhány huzatgátlóba. Minden kanapéra helyezzen el pokrócokat és párnákat, és célszerű meggyőződni arról is, hogy ha van kandallója az tiszta és működőképes legyen. Nincs annál jobb, amikor azt látja, hogy jó telik az ünnepi vacsora és a család minden tagja remekül szórakozik: televíziót vagy filmet néznek, az interneten játszanak élő kaszinó vagy társasjátékkal töltik az ünnepet.

Hírstart friss hírek