1
Skip to main content

Mennyire jó befektetés a Garmin Fenix 7 okosóra?

2023. április 12.
Letenye Média

A prémiumkategóriás okosóra bárhová elvihető, és bármit követhet, hosszabb akkumulátor-üzemidővel, jobb GPS-szel, állóképességgel és érintőképernyővel, opcionális napelemes töltési lehetőséggel, valamint többplatformos telefonértesítésekkel rabona magyar. És ez még nem minden, olvasson tovább, hogy mire képes ez a nagyszerű intelligens készülék, amely praktikus ajándék lehet a közelgő ünnepekre.

 A sokoldalú szerkezet

A Garmin legújabb csúcskategóriás Fenix ​​7 nyomon követhető kalandos okosórája számos új funkciót, jobb GPS-t, hosszabb akkumulátor-üzemidőt és továbbfejlesztett technológiát mutat be – valamint a gombokhoz tartozó érintőképernyőt. Az óra hátulján töltőporttal és speciális gyorskioldó szíjakkal rendelkezik, de kompatibilis a szabványos, harmadik féltől származó pántokkal is. Az új érintőképernyő finomabbá és modernebbé teszi a Fenixet. Az óralapon lévő widgetekre koppintva és nyomva tartva közvetlenül ugorhat olyan dolgokra, mint például a pulzusszám diagramja, az akkumulátor töltöttségi beállításai vagy az értesítések, vagy lapozhat a menükön, képernyőkön és térképeken. A napi okosóra funkciókhoz nagyon jól működik.

A Garmin megőrizte kiváló ötgombos vezérlőrendszerét, és a legtöbb tevékenység megkezdésekor letiltja az érintést, hogy elkerülje a futások vagy hasonló véletlen szüneteket. Az intelligens módszernek köszönhetően a Garmin gombokkal integrálta az érintőrendszert, így minden vezérelhető bármelyik módszerrel vagy mindkettővel egyszerre. Ez valóban nagyszerű

Garmin Fenix 7 okosora

Műszaki adatok

Képernyő: 1,2, 1,3 vagy 1,4 hüvelykes transzflektív MIP LCD

Tok mérete: 42, 47 vagy 51 mm

Tok vastagsága: 14,1-14,9 mm

Szíjméret: szabványos 20, 22 vagy 26 mm-es gyorskioldó

Súly: 42-68 g csak test

Tárhely: 16 vagy 32 GB

Vízállóság: 100 méter

Érzékelők: GNSS (GPS, Glonass, Galileo, BeiDuo, QZSS), iránytű, hőmérő, pulzusszám,

Csatlakozás: Bluetooth, Wi-Fi

 Okostelefonos értesítések és zenevezérlő funkciók a Garmin Fenix ​​7-en

A Garmin Connect alkalmazás vezérli a beállításokat, szinkronizálja és megjeleníti az óra által gyűjtött adatok és statisztikák hegyeit, valamint lehetővé teszi az „okos” funkciókat, például az üzenetek értesítéseit és a zenevezérlést a telefonon. Az óra a versenytársaktól eltérően okostelefontól függetlenül is használható, Bluetooth-on keresztül Android vagy iPhone készülékkel párosítva, vagy Mac vagy Windows PC-vel szinkronizálható a Garmin Express alkalmazás és készülék dobozában található USB kábel segítségével. Mindezek mellett az órában van wifi, így közvetlenül a Garmin fiókkal szinkronizálhatók az adatok, letölthetünk új alkalmazásokat, rendszer- és térképfrissítéseket is.

Egy strapabíró okosóra

A Fenix ​​7 nagyon sokáig bírja a töltések között. A telefonhoz csatlakoztatva az intelligens értesítésekhez pl rabona magyar vagy egyes appok jelzései, a teljes aktivitás és állapotkövető funkciókkal, beleértve az alvás közbeni véroxigén-ellenőrzést és például a több órás futást, az okosóra közel 15 napig és éjszakán át működik.

Akár 40 órányi üzemidőt is kibír GNSS-sel vagy tovább, néhány bekapcsolt energiatakarékos funkció mellett – ez gyakorlatilag minden tevékenységhez elegendő.

Érdemes figyelembe venni, hogy a kisebb 7S akkumulátorának élettartama rövidebb, a nagyobb 7X-es pedig tovább bírja, míg a napelemes modellek akár négy nap plusz okosóra-használatot vagy nyolc óra üzemidőt is elérhetnek, ami nagyjából a duplája a Fenix ​​6 Pro napelemének . A Fenix ​​7 USB-n keresztüli teljes feltöltése több mint 2,5 órát vesz igénybe, és egy óra alatt eléri az 50%-ot.

A zafír napelemes modellek további „többsávos GPS” funkcióval rendelkeznek, amely növeli a követési pontosságot a magas épületek vagy a növényzet körül azáltal, hogy a GPS újabb „L5” frekvenciasávjához , valamint a szokásos „L1” sávhoz kapcsolódnak. A gyártó legalább két év biztonsági frissítést garantál a megjelenéstől számítva, de jellemzően sokkal tovább támogatja eszközeit.

Vásárlás előtt

A Fenix ​​7 kiváló folytatása a Fenix ​​6 termékcsaládnak , amely jelentős frissítéseket (okostelefonnal összekapcsolva hódolhatunk a szórakozási lehetőségeknek online játékok, streaming vagy rabona magyar vezet be, amelyek közül sok várhatóan a Garmin számos olcsóbb, célzottabb termékcsaládjába fog bekerülni a következő hónapokban. Azonban meglehetősen drága, ha csak futásra vagy kerékpározásra kellene egy ilyen eszköz akkor nem éri meg, viszont egy a korábban említett funkciók alkalmazására remek választás és hosszabb távon is jó befektetés ez az okosóra.

Hírstart friss hírek