1
Skip to main content

Dortmund vs Sevilla - Aki nyerni fog a fogadóirodák szerint

2023. március 22.
Letenye Média

A 2022-2023-as UEFA-bajnokok ligája minden alkalommal hatalmas izgalmakat ad nem csak a futball rajongók számára, hanem a fogadók számára is. Egyértelmű, hogy ilyenkor jelentősen megnő a fogadni vágyók száma, hiszen a fogadóirodák is különleges ajánlatokkal várják régi, és új ügyfeleiket.

Az UEFA-bajnokok ligája a legrangosabb európai labdarúgó kupa, mely a világbajnokság után a legnagyobb nemzetközi futball versenysorozat. 2022. június 21-én kezdődtek a mérkőzések, és egészen 2023. június 10-ig tart majd. A döntőnek az Atatürk Olimpiai Stadion ad majd otthont, mely Isztambulban található, emellett aki az UEFA-bajnokságot megnyeri, részt fogsz venni a 2023-as UEFA-szuperkupa döntőjében is. Az UEFA-bajnokok ligájában 79 csapat fog részt venni, ők azok, akik az Európai Labdarúgó-szövetség 54 tagországához tartoznak. A csapatok rangsorolások alapján lettek beosztva, így összesen 5 induló csoport lett.

stadion

A G csoport tagjai

  • 1. hely: Manchester City (Továbbjut a nyolcaddöntőbe)
  • 2. hely: Borussia Dortmund (Továbbjut a nyolcaddöntőbe)
  • 3. hely: FC København (Átkerül az Európa-liga nyolcaddöntő rájátszásába)
  • 4. hely: Sevilla

Ezen időszak alatt a fogadóirodáknál megnőtt a fogadási témakörök száma, hiszen több elérhető az elérhető esemény, amikre lehet fogadni. Számos lehetőségünk van például a bajnokságon résztvevő csapatok eredményeire megtenni tétjeinket, ám ahhoz, hogy nagyobb esélyünk legyen, olyan bukmékert kell választani, ahol jó odds-ok elérhetőek. A színes kínálaton kívül fontos a megbízhatóságon is, ez alapján a 20bet oldalát például megéri meglátogatni. Habár a platform újnak számít, könnyű a használata, valamint amellett, hogy számos bónusz elérhető, kifejezetten jó sportfogadási ajánlatokra lehet bukkanni az oldalon. Ez azért fontos, mert minél jobb odds-okat választunk, annál nagyobb esélyünk van a nyerésre is.

A két népszerű csapat

A Dortmund és a Sevilla csapata Európa leghíresebb csapatai közé sorolható. Nemcsak kiemelkedően tehetséges játékosaikról híresek, hanem stratégiai teljesítményükről is. A két híres csapat október 11-én fogja összemérni tudását a G csoportban. Ezt megelőzően a Dortmund sikeresen legyőzte ellenfelét, a koppenhágai székhelyű FC København-t. Az eredmény 3-0 lett a Dortmund javára.

A Bajnokok Ligája mérkőzések mindig izgalmasan zajlanak, így nem volt kérdéses, hogy a 2021-es BL eseményen is igen érdekfeszítő volt a Dortmund-Sevilla párosítás. Ez valószínűleg idén sem fog másképpen zajlani. A fogadóirodák már pár nappal a meccsek előtt megosztják az elérhető odds-okat, ezzel is segítve a fogadásokat. Ez mindössze annyit jelent, hogy a fogadóirodák oldalain megtalálhatóak azok az esélyek, melyek elárulják, hogy szerintük ki lesz a győztes a két csapat közül. Ezenkívül az igény szerinti bónusz kínálatot is bővítik, melyeket ilyenkor általában csak az adott eseményre lehet felhasználni.

Habár a Dortmund zseniális formában volt az elmúlt időszakban, a Sevilla szereplése is figyelemre méltó. Érdekes statisztika például, hogy a Sevilla csapata átlagosan 50%-ban birtokolja a labdát a meccseken, a Dortmund ezt pár százalékkal felülmúlja. Azonban míg a Sevilla 16-szor lő kapura, a Dortmund csak 14-szer. A fogadóirodáknál lehet arra is fogadni, hogy mindkét csapat minimum 1 gólt fog rúgni, ám ez általában 2-es nyereményszorzónál nem ér többet, így ajánlott inkább egy csapatot kiválasztani a kettő közül, hiszen annak a szorzója lehet 3.05, de akár 3.40-es odds is. Ahhoz, hogy ennél is nagyobb esélyünk legyen nyerni, érdemes az UEFA oldalára ellátogatni, ahol garantáltan hiteles információkkal növelhetjük meg esélyeinket.

Sevilla

A Sevilla FC egy spanyol csapat, mely a spanyol első osztályban játszik. Érdekesség, hogy a klub több, mint 110 éves. Sevilla első labdarúgó klubjaként tartják számon, hiszen 1905-ben alapították. A klubcsapat hatszor nyerte meg az Európa-ligát, az UEFA-kupát pedig kétszer. Jelenlegi játékoskeretük között több tehetséges játékos szerepel, például a spanyol Jesús Navas, és Óliver Torres, illetve a támadóként játszó, jelenleg 25 éves Jesús Corona. A Sevilla nemzeti szinten 17-szer volt Andalúzia bajnoka, még mielőtt a spanyol nemzeti bajnokság elindult. A rendkívül tehetséges játékosokkal rendelkező csapat az esetek többségében a legjobb formáját nyújtja, ezt bizonyítja az az időszakuk is, amikor kilenc tétmeccset játszottak végig úgy, hogy ebből 7 alkalommal nem kaptak gólt. A Sevilla játékformáját inkább a kitartó futás, valamint a gólszerzés jellemzi, melyet általában a legtöbb meccsükön tanusítanak is.

Dortmund

Teljes nevén a Borussia Dortmund egy német sportegyesület, mely Németország legsikeresebb klubjaként van számontartva. A Dortmund volt az első német csapat, amely elsőként nyert nemzetközi trófeát. A csapat sikereinek csúcsát Ottmar Hitzfeld irányítása alatt érte el 1997-ben, majd ezután hódította meg az UEFA Bajnokok Ligáját is. A Dortmund olyannyira sikeres, hogy jelenleg a német örökranglista harmadik helyét foglalja el, valamint Európa legnagyobb klubjai közé sorolják, ebből kifolyólag hatalmas szurkolótáborral rendelkeznek. A Dortmund csapatát számos híres játékos bővíti, például Jude Bellingham, Niklas Süle, Karim Adeyemi, valamint Giovanni Reyna, 19 éves amerikai futball játékos.

Összegzés

Az október 11-i meccs minden bizonnyal nagy izgalmakat tartogat számunkra, beleértve a fogadásokat is. Megjósolni sajnos senki nem tudja, hogy a Sevilla vagy a Dortmund fogja-e megnyerni, ám az biztos, hogy érdemes lesz követni az eseményeket, még akkor is, ha csak fogadunk, ám nem feltétlen vagyunk rajongói a futballnak. Ennek ellenére az igazi élményeket mindenképpen az adja, ha úgy fogadunk, hogy közben a kedvencünknek szurkolunk.

Hírstart friss hírek