Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Városi farsangi mulatság 2012 -Letenye-

Húshagyó Kedden a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében este 19 órakor a Főtéren kiszebábu égetéssel vette kezdetét a "felnőttek" farsangi vigadalma.
 A jelképes téltemetés után a farsangolók a művelődési ház tánctermében folytatták a vigasságot. Az est során megválasztásra kerültek a Farsang Szépe díjazottai is. Első helyezett lett a Kék Hercegnő, másodikként végzett a Nagy Fehér Királynő és harmadik legjobb jelmez a Fekete Éjkirálynőjé lett.
 Farsang Rémét is választott a zsűri. Itt első a Sárkány Páros, második a Halál, harmadik pedig a Púpos Kalapos Férfi lett. Különdíjat kapott a Terhes Asszony Gyerekkel, a Kék Hajú, a Busman Fekete Hajú, a Rózsaszín Pici Hercegnő, a Tengerész Fiú, a Néger Szalmaszoknyás és a Szexi Nővérke. Az est során a Dömők József igazgató vezette zsűri a Legjobb Farsangi Fánk díjat a vajas fánkért adta, másodikként végzett a helyi Derűs Évek Nyugdíjas Klub fánkja és harmadik lett a szárnyas fánk.
 A Letenyei Farsang a művelődési házon kívül az idén a Letenyéért Közéleti Egyesület és a helyi Német Kisebbségi Önkormányzat segítségével került lebonyolításra.