Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helytörténeti vetélkedő az iskolában -Letenye-

Március 13-án a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában rendezett Helytörténeti vetélkedőn a 3., 4. és 5. osztályos tanulók vettek részt, akik nagy izgalommal készültek a versenyre. Már az előzetes feladatok témája is felcsigázta a gyerekek érdeklődését.
Népviseletben, régi eszközök, tárgyak felhasználásával kellett előadni egy-egy ünnephez kapcsolódó népszokást. Volt locsolkodás, kukoricafosztás, lucázás, melyet dallal és tánccal is kísértek. Ráadásképpen hagyományos zalai ételek kóstoltatásával színesítették a bemutatót.
Az osztályokat képviselő ötfős csapatok előzetes kutatómunka és felkészülés alapján adtak számot tudásukról. A feladatok között szerepelt: totó, keresztrejtvény, képösszerakó, helyismerettel kapcsolatos munka és hagymanaptár készítés.
A vetélkedő legfőbb célja az volt, hogy a gyerekek minél többet megtudjanak dédszüleik, nagyszüleik életéről, megismerjék  a város kulturális örökségét, az itt élt emberek munkáját. A résztvevő hat csapat nagyon kitett magáért. Az adott válaszok  is bizonyították, hogy felkészülésük alapos és mindenre kiterjedő volt.
Az izgalmas és nagyon érdekes megmérettetésen a következő lett az eredmény:

I. helyezett:    3.a osztály
II. helyezett:    5.a osztály
II. helyezett:    4.a osztály
III. helyezett:    3.b osztály

(A fotókat a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolából kaptuk. Köszönjük szépen !)