Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Év Fája Ünnepség -Letenye-

ÉV FÁJA ÜNNEPSÉG- 2010. december 04. (szombat)

 

Az LKE ünnepséget tartott a letenyei kastélyparkban 2010. december 4- én, 15 órai kezdettel abból az alkalommal, hogy a letenyei platán 4346 közönségszavazattal elnyerte az ÉV FÁJA díjat. Az ünnepség levezetését Horváthné Szirmai Szilvia vállalta.

 

Kanizsa József: Letenyei ősplatánfa árnyékában című versét Halász Erika adta elő.

 

Horváth Pálma sajnálatos balesete miatt, a platánról írt fogalmazását Kovács Nóra olvasta fel. Az ÉV FÁJA vetélkedőről az egyesület elnöke, Ráczné Lánczok Zsuzsanna tájékoztatta az érdeklődőket.

 

Ünnepi köszöntőt Nyitrai Imre helyettes államtitkár mondott, majd védnökséget vállalt a platán felett mielőtt leleplezte az ÉV FÁJA táblát.

 

Timár Zoltán az erre az alkalomra készített alkotását adta át emlékül a fa védnökének. Ezt követően tűzijátékot láthattak az egybegyűltek.

Halmi Béla, Letenye Város Polgármestere is szót kért és örömét fejezte ki, hogy a platán lett az ÉV FÁJA, valamint hangsúlyozta, hogy ezt a Letenyéért Közéleti Egyesületnek köszönhetjük.

Majd Csanaki Attila tüzes zsonglőrprodukciója következett.

Az ünnepségen közreműködött Letenye Város Fúvószenekara. A program alatt zsíros kenyérrel és forralt borral, teával kínálták a szervezők a vendégeket. Senki sem fázott remélhetően. Az ünnepséget zenés, táncos vigasság követte a táncteremben, ahol a talpalávalót a Márvány duó szolgáltatta. A résztvevőket az egyesület tagjai pogácsával, házi süteményekkel vendégelték meg. Kép és szöveg: Ráczné Lánczok Zsuzsanna. Köszönjük szépen a segítséget !