Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi alkotódélután, szülői kézművesnap, egészségnap, szülői klub az iskolában -Letenye-

November közepén Adventi alkotódélutánt és szülői kézművesnapot szerveztek a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában, melyről 50 fotót kaptunk az intézménytől.

Az iskolában november végén egészségnapot is rendeztek

"A letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában 2011. november 28-án került megrendezésre az őszi egészségnap. Iskolánkban már évek óta hagyomány ez a rendezvény. Az Arcadia-Reklám Kft. támogatásának köszönhetően vitamin készítmények, szórólapok, matricák és Graham liszt is érkeztek.  A lisztből az iskola konyháján pogácsa készült .A helyi pékségtől kóstolót kaptunk az általuk készített termékekből. A nap célja az volt, hogy a gyermekeket az egészséges táplálkozásra ösztönözzük. A védőnő bevonásával vércukor mérés is szerepelt a programban, azon kívül vérnyomásmérés, súly- és magasságmérést is végeztünk. Az iskola nyugdíjas pedagógusai is segítettek a lebonyolításban. A könyvtárban a felsősök filmet néztek, totót tölthettek, könyveket nézegethettek a témával kapcsolatosan. Az iskola minden tanulóját megmozgató rendezvény sikeres volt."

Az Andrássyban sor került a Szülői Klub következő foglalkozására is

Játék a „türelemmel” –fejlesztés zsonglőrlabdával

SZÜLŐI KLUB

Az Andrássy Gyula Általános Iskola 2011. december 1-jei Szülői Klub foglalkozásának részvevői megismerkedhettek a zsonglőrlabdával (rizslabda) és elkészíthették azt.
A zsonglőrlabdázás sokezer éve része az emberek életének.
A játék neurológiai harmonizáció egyik szórakoztató módja, a tanulási zavar, figyelemzavar és hiperaktivitás kezelésében hatásos eszköz.
A mai kor embere számára is hasznos elfoglaltságot jelenthet, hiszen számos fejlesztő hatása van.
Többek között:
·    Zsonglőrködés közben a szenzomotoros rendszer integrációja fejlődik.
·    Az egyensúlyrendszer, az egész neurológiai rendszer harmóniája növekszik.
·    A figyelemzavar, hiperaktivitás és többféle tanulási zavar kezelésében hatékony eszköz a zsonglőrlabda.
·    A neurológiai teljesítményzavarokkal küzdő egyéneknek éppen a holisztikus koncentráció lehet az erősségük, amelyre a zsonglőrködés során szükség van.
·    Ez a teljes koncentrációs képesség fejlődéséhez vezet.
·    Akinek a holisztikus koncentráció, vagy általában a figyelem irányítása a gyenge oldala, vagy egyéb területek, például a ritmusérzék nem megfelelő, a zsonglőrlabdával lassan felfejlesztheti érzékeit.
Többszörös pozitív transzferhatás segít a tanulási zavarok kezelésében:
1.   szenzomotoros integráció és figyelem fejlődése,
2.   az önértékelés erősödése,
3.   hit a gyakorlás teljesítményre gyakorolt hatásában.
A kézmûves foglalkozás jó hangulatban telt el, a vendégek az elkészült zsonglõrlabdákkal játszhattak, kipróbálhatták képességeiket.
(Fotók és szöveg: Andrássy Gyula Általános Iskola - Letenye. Köszönjük szépen !)