Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.10

Zalai rendőrök is körözték a símaszkos rablópárost + videó

zalai-rendorok-is-koroztek-a-rablokat.jpgA VMRFK és a TEK közös akció során fogta el azt a két férfit, akik 2011. október 6-én nem sokkal 22 óra előtt a résnyire nyitott ablakon át jutottak be egy ajkai családi házba. A símaszkos elkövetők a fizikailag és pszichikailag megfélemlített anyától és lányától különböző értéktárgyakat követeltek.
A rendelkezésre álló adatok szerint a támadók bántalmazták, majd megkötözték a sértetteket, miközben a házban lévő értékeket a náluk lévő fegyverrel vagy fegyverutánzattal követelték. Miután a lakásban talált értéktárgyakat összeszedték, a két nőt az egyik zárt helyiségben magára hagyták.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen.
A közel másfél évig tartó nyomozás a napokban eredményre vezetett. 2013. február 20-án a reggeli órákban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ kijelölt egységeinek közreműködésével összehangolt akció során elfogta a két férfit.
Az elfogást követően a nyomozók házkutatást tartottak a gyanúsítottak lakásában, ahol több, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyat lefoglaltak, ezeket szakértők vizsgálják.
A 40 éves, lakcím nélküli P. Istvánt, valamint társát, a 46 éves K. László budapesti lakost kihallgatásukat követően - rablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vették, az illetékes bíróság azóta elrendelte előzetes letartóztatásukat.
A gyanúsítottak ellen elfogásukkor a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által, súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kiadott elfogatóparancs volt érvényben. Közölte március 7-én honlapján a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.