Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.11.01

Zalai Prima Díjas lett a letenyei Benkő Lajos vállalkozása

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban. Célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése.
 
Az alapítványi formában felajánlott és tíz évre szóló több mint két milliárd forintot évente osztják ki a kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között. Jelölteket a VOSZ megyei és szekcióelnökei, a társadalmi tanácsadó testület tagjai, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai, illetve érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek állíthatnak. A budapesti Prima Primissima mintájára a VOSZ Zala Megyei Szervezete október 28-án Zalaegerszegen immár hatodik alkalommal rendezte meg a zalai Prima Gálát.
 
A megyei vállalkozások közül az “Év Vasipari Vállalkozása” kategóriában a letenyei Benkő Lajos vállalkozó kapta a legtöbb szavazatot. Benkő Lajos  magánvállalkozását 1991 januárjában alapította, amely cégformáját tekintve ma is így működik. Jelenleg a letenyei Mura Ipari Park-ban egy 600 nm-es üzemben 20 fővel látják el feladataikat. A vállalkozás bérmunkában különböző minőségű alapanyagokból, többfajta eljárással végzi tevékenységét. Vízsugaras vágással félkész vagy kész termékeket vágnak, de szükség szerint CNC vagy hagyományos módon is forgácsolnak.Ha a technológia előírja különböző eljárással készre hegesztenek. A megrendelő kívánságára külső üzemekben elvégeztetik a késztermékek hőkezelését,horganyzását vagy porszórásos festését. A díjhoz ezúton is gratulálunk !