Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.04.15

Zalai kirimiíró nőt zaklatott egy elmebeteg

Egy negyvenes éveiben járó férfi 7-8 éven keresztül folyamatosan, kisebb-nagyobb megszakításokkal bizarr, nyugtalanító, fenyegető tartalmú e-mail üzeneteket küldözgetett egy neves, írói álnéven publikáló, zala megyei krimiírónő internetes közösségi oldalon található hivatalos adatlapjára.
A sértettnél akkor telt be a pohár, és tett félelmében feljelentést az ismeretlen zaklató ellen, amikor a 2013. október 1-jén kapott e-mail már komoly fenyegetéseket tartalmazott.
A nyomozás során sikerült azonosítani a zaklató személyét, és személy elleni, erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt gyanúsítottként ki is hallgatták. Amint kiderült, a sértett könyvei nagy hatással voltak rá, ezért próbált – akár erőszakkal is – az írónő közelébe férkőzni.

internetes-zaklatas.jpg

A bíróság elrendelte ideiglenes kényszergyógykezelését, az igazságügyi pszichiáter szakértő pedig megállapította, hogy a zaklató beteg, hasadásos elmezavara van, amely kizárta, illetve jelenleg is kizárja a belátási képességét. Ilyen súlyú elmebetegség esetén – amikor a személy belátási képessége teljesen hiányzik,- a büntető törvénykönyv kizárja a személy büntethetőségét, ezért a nyomozást vele szemben meg kellett szüntetni - értesült a Letenye Média Dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség szóvivőjétől.