Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.29

Zalából is sok középiskolás csapat nevezett az amatőr focibajnokságra

Harmadik szezonját kezdte meg a középiskolás amatőr focibajnokság, a Coca-Cola CUP. A Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai felügyelete alatt zajló tornára idén minden eddiginél több fiatal jelentkezett, összesen 8052 fő, így az előző évhez képest 20%-kal nőtt a jelentkezők száma. Különösen jó hír, hogy a középiskolás lányok körében is egyre népszerűbb a futball, hiszen most már 2581-en neveztek, 800 fővel többen mint az előző szezonban.

 

coca-cola-cup-1.jpg

 

coca-cola-cup-2.jpg

 
A 2014/2015-ös Coca-Cola CUP-ra 831 amatőr focicsapat jelentkezett: 583 fiú- és 248 lánycsapat. A játékosok összesen 436 különböző középfokú nevelési-közoktatási (középiskolák) intézményből érkeznek. A legtöbb futballista diák Budapest mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkezett a tornára, de szintén sok nevezés érkezett Bács-Kiskun, Zala és Komárom-Esztergom megyékből is.

 

coca-cola-cup-3.jpg

 

A nevezések azt mutatják, hogy a futballtorna egyre népszerűbb a lányok körében, az pedig már egészen a Coca-Cola CUP indulása óta megfigyelhető, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Veszprém és Fejér megyékből nevez a legtöbb lánycsapat. Az idei évben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkezett a legtöbb lánycsapat, számszerint 26, 291 lányjátékossal.

A selejtező tornák már október második felében elindultak, amelyek után a megyei és regionális döntők következnek, az országos döntőt pedig 2015 júniusában rendezik meg, melyre a regionális döntők győztes fiú- és lánycsapatai jutnak be.  ( Forrás: e-mail. Fotók: Coca-Cola CUP - Facebook. A nagykanizsai mérkőzések.)