Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.05

Zsuppán Beáta: a csoda benned van!

zsuppan-beata.jpg

 

Egy zalaegerszegi hölgy üzenete.

Egy kicsit elmélkedtem... Az utóbbi hónapokban csupán rövid perceket töltök itt a közösségi oldalon... Órákat már rég nem!
Nézegettem a posztokat és a különféle hatalmas nagy életbölcsességeket, de nem a másik emberek életének kritizálása és lesajnálása jutott eszembe, hanem a sajátom és a magam elemzésével voltam elfoglalva! Ehhez ugyan ismerősök posztjai és megváltozott élethelyzetei adták az ihletet...
Lássuk csak! Volt az életemnek egy olyan mély szakasza, úgy 17 hónapig összesen, amikor volt olyan, aki azt hitte nem élem túl... Őszintén megmondom én is! Aztán jött egy olyan szakember, aki nem oktatott, nem gyógyított, nem nézett hülyének, nem alázott... Mutatott egy utat a gödör aljáról és azt mondta: 90 százalék rajtad múlik... A tíz százalék csak, hogy megmutattam képes vagy rá!
Hosszú hónapok teltek el és elkezdtem egy minőségi életet élni. A NEM-et mondás volt az első lépcső. Két évig tanultam, naponta, hogy csípőből menjen... Ha valami nekem nem kellemes, nem jó akkor nem teszem, mert azzal a másikat is kínos helyzetbe hozom.
Kizártam az életemből azokat az embereket, akik úgy kezdik a telefonbeszélgetést, hogy : Szia Zsupi! Mi újság? Figyelj, lenne egy kérésem!
És kizártam az életemből azokat, akik a legmélyebb időszakban azt sem kérdezték meg hova tűntem a tévéből, a politikai kommunikációból stb.
Nem! Nem kizártam! Nem keresem a társaságukat és nem igénylem, hogy ők ezt viszont tegyék....
Eltelt a mély gödör óta 3 év... És minden nap tanulok! Kontrollálom a viselkedésem és türelemmel, alázattal élek.
Boldogan! A magam szintjén boldogan! Nem biztos ugyanis, hogy a boldogság mindenkinek ezt jelenti!
Elégedett vagyok és nem klasszikus értelemben vett boldog!
Szóval ha magad alatt vagy csak annyit: egyedül TE tudod hozzátenni a 90 százalékot! Ameddig másokat okolsz és teszel felelőssé, addig még az útnak a legelején tartasz! Nagyon az elején!
Keresd mindig a hibát elsőként magadban és csak utána másban! Te mitől vagy olyan amilyen és veled miért olyanok azok akik! Aztán szépen lassan kezdj el tanulni magadról, a világról, az emberekről és meglátod! Menni fog! Nem én személyesen vagyok a csoda, hogy megcsináltam! Egy fenét! A csoda benned is benned van! Hosszú az út, de az elégedett életnél szebb nincs! Hidd el!
Én tudom és drukkolok! Neked és neked és neked is! Mindenkinek!