Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.16

Zárt Facebook csoportban alázta a zalai rendőrnőket, feljelentették

S. terhelt (férfi) 2017. május 25. napján az esti órákban Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton közlekedett gépkocsival, amikor látta, hogy az M forgalmi rendszámú, Audi A3 típusú gépjárműben két rendőrnő tartózkodik, akik közül az egyik a forgalomban részt vevő járműveket fényképezi.

Az M forgalmi rendszámú fekete színű, szolgálati gépkocsiban aznap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú rendőrei, D. és Cs. sértettek teljesítettek szolgálatot, akik  - többek között -  rendszám felismerő technikát alkalmaztak körözött gépjárművek kiszűrésére.

 

zala-megye-alcazott-rendorsegi-auto.jpg

 

(Egy egy civilnek álcázott zalai rendőrségi Audi. Fotó: YouTube)

 

A terhelt 20 óra 02 perckor és 20 óra 36 perckor az egyik közösségi oldal  zárt csoportjában  – a csoport egyik felhasználójának azon közlésére, mely szerint ”az M rendszámú fekete Audi most állt ki a Platán sori szokott helyre”  – a következő hozzászólást tette közzé: „és milyen jogon fényképezget a két rendőrk... civil autóból”, „azt is kis kézi fényképezővel csak tudnám milyen jogon? valami baja van állítsa meg az embert, de nem undorító gerinctelen patkány módon a kocsiból fényképezget a két k....”.
D. sértett a terhelt általi bejegyzésről még aznap este tudomást szerzett, majd értesítette kolléganőjét, Cs. sértettet a történtekről. A sértettek 2017. május 26. napján tettek feljelentést becsületsértés vétsége miatt.
    
A terhelt fenti magatartásával rendvédelmi szerv tagjaival szemben, azok munkaköre ellátásával összefüggésben használt becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket - olvasható a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában.

Új felderítő autóval figyelik a szabálysértőket Zala megyében

A fekete Audi egy átlagos képességű jármű, ám speciális feladatokra is alkalmas.