Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.28

Zalai luxusszállodában dőzsölt, de fizetni nem akart

A vádlott egy 61 éves rendszeres jövedelemmel nem rendelkező munkanélküli férfi, aki Szegeden fiktív lakcímmel rendelkezik és ismerősöknél tartózkodik. A férfi az év elején internetes társkereső oldalon megismerkedett egy kiskunmajsai nővel, akivel ezt követően több alkalommal is találkozott.  

A férfi április 17-én egy szegedi utazási irodában a húsvéti hosszú hétvégére (2019. április 19-23.) 2 személyre szóló, 4 éjszakás szállást foglalt ellátással egy  hévízi szállodába előleg fizetése nélkül azzal, hogy a szállás és ellátás díját a helyszínen fizeti majd ki.

heviz-tofurdo.jpg

(A hévízi tófürdő. Fotó: archív)

A férfi arról biztosította a nőt, hogy a wellness hétvégét ajándékba kapja tőle, hévízi tartózkodásuk teljes költségeit ő maga állja. A csaló ugyanakkor készpénz, bankkártya nélkül érkezett meg a szállodába, ahol a bejelentkezés során SZÉP kártyával történő fizetést ígért, majd a 4 éjszaka elteltét követően úgy nyilatkozott, hogy mégis készpénzben fizet majd.

A férfi ismerőse,– abban a tudatban, hogy az a számlát rendezi – 2019. április 23-án elhagyta a szállodát, melyet követően  a férfi a recepción további 8 nappal, április 30-ig meghosszabbította tartózkodását. A férfit a következő napokban a szálloda részéről többször is felszólították a fizetésre, amelyre mindig kitérő válaszokat adott azzal, hogy rövidesen pénzt utalnak a részére, vagy kötvények beváltásából jut bevételhez.

Szándéka ugyanakkor mindvégig a szálláshely alkalmazottjainak megtévesztésére irányult, a szálláshely szolgáltatásait úgy vette igénybe, hogy semmilyen vagyonnal és pénzzel nem rendelkezett, emiatt a felhalmozott tartozásának kifizetésére lehetősége sem volt. A terhelt a szálláshely alkalmazottjainak tévedésbe ejtésével a szállodának összesen 807.540,- Ft kárt okozott.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Megtámadta a fogyasztóvédő hatóság embereit egy hévízi vendéglős

Egy 62 éves férfi egy hévízi vendéglőben dolgozik, ahol tavaly augusztus 4-én egy vendég a barátnőjével kívánt ebédelni. A vendéglőben, miután nem voltak megelégedve a kiszolgálással, kérték a panaszkönyvet, amelyet nem kaptak meg. Ezt követően a vendég megkereste e-mailben a Zala Megyei Kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalát fogyasztóvédelmi panasz bejelentése miatt.