Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.18

Zalaegerszegen, Pákán és Csömödérben is verte menekülő élettársát a féltékeny férfi

Egy 1975-ben született férfi és egy nő 2012. szeptemberétől élettársi kapcsolatban éltek, mely kapcsolatból három közös kiskorú gyermek született. A nő az élettársi kapcsolatot 2020 februárjában – a férfi alaptalan féltékenysége miatt - megszakította, azonban a felek a kiskorú gyermekekre tekintettel továbbra is egy háztartásban éltek Pákán.

A nő 2020. február 20-án Zalaegerszegen volt, a férfi a kiskorú gyermekekkel a pákai játszótéren tartózkodott, ahová a nő 18 óra körül érkezett meg.
A férfi azt gyanítva, hogy a nő megcsalja, kérdőre vonta, kettejük között szóváltás alakult ki, melynek során a gyermekek jelenlétében a nőt lefejelte, és ujjait hátra csavarta. A férfi hazatérésük után is folytatta a bántalmazást haját tépte, fojtogatta, és a nő mobiltelefonját is összetörte.

birosag.jpg

A történteket követően a nő egy hétre elköltözött, azonban március elején – kapcsolatuk rendezése érdekében - visszaköltözött a férfivel közös pákai címre.

A féltékeny férfi már 14-én szidalmazta a nőt, aki összecsomagolt. A felindult idegállapotú férfi a táskát kidobta az udvarra, a nőt fojtogatta, a nő időközben megjelent húgát is térddel hasba rúgta, arcon ütötte és fojtogatta.
A nő büntető eljárást kezdeményezett, majd a feljelentését visszavonta, de a gyermekekkel együtt édesanyjához Csömödérbe menekült.

A féltékeny, rabiátus férfi a nőt itt is fenyegette, a buszmegállóban is zaklatta. 2020. április 20.-án a férfi odáig merészkedett, hogy megjelent Csömödéren, engedély nélkül bement a nő édesanyjának udvarára,  megtámadta a nőt, egyik kezével a befogta a száját, másik kezével pedig a nyakát fogta.

A nő a ház verandáján hanyatt esett, a férfi a földön fekvő sértett testére térdelt, a földre szorította, majd a kesztyűs kezével a száját betömte, miközben addig fojtogatta, amíg a nő eszméletét veszítette. A nő bántalmazásával azért hagyott fel, mert a lánya keresésére induló édesanya abban megakadályozta.
A bántalmazás során a nő számos 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.  

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség kapcsolati erőszak, valamint magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.