Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.11

Zalában tárgyalják a "fekete ruhás" ápolónő etikai ügyét

"Megütközve hallottuk a hírt, hogy az egészségügyi szakdolgozók kamarájának elnöke etikai eljárást kezdeményez Sándor Mária nővér ellen, aki az önzetlen civil bátorság példaképévé vált, amikor elsőként, egyedül lépett a nyilvánosság elé és tiltakozott az egészségügyi dolgozók tarthatatlan munkakörülményei, botrányos bérezése és általában az egészségügyben tapasztalaható elfogadhatatlan viszonyok miatt.

Nyilvánvaló a megfélemlítő akció célja: elejét akarják venni a jogos tiltakozás terjedésének, a félfeudális függésben tartott egészségügyi dolgozók öntudatosodásának és megszerveződésének." - fogalmaznak többek között az El a kezekkel Sándor Máriától! Facebook csoportban.

 

fekete-ruha-nover.jpg

 

A Zalai Hírlap kiderítette, hogy Sándor Mária közösségi oldalán azt hozta nyilvánosságra, miszerint az ügyét Zalában fogják tárgyalni.

Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Területi Szervezete azért kénytelen foglalkozni az üggyel, mert a Pest megyeinek jelenleg nincs elnöke és az Országos Etikai Bizottság  ügyben az eljárás lefolytatására a zalaiakat jelölte ki.

A vizsgálat megindítását Balogh Zoltán (nem azonos a miniszterrel) a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke kezdeményezte, aki szerint Sándor Mária nyilatkozatai a médiában megsértették az egészségügyi dolgozókra vonatkozó etikai szabályokat - írja a Zalai Hírlap.

Sándor Mária kétségbeesésében Zombor Gábor egészségügyi államtikárhoz fordult segítségért, ugyanis kedvezőtlen döntés esetén munkáját is elveszítheti.

Úgy tudni, hogy az államtitkár segíteni fog az etikai viszgálat elé citált "fekete ruhás" ápolónőnek.

A kamara elnöke az etikai eljárást kedden visszavonta.