Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.01.14

Zalában helyreállt az áramszolgáltatás, megszűnt a forgalomkorlátozás a határon

Szombat hajnalra helyreállt az áramszolgáltatás azon a több mint félszáz zalai településen, ahol a hó súlya alatt elszakadt vezetékek péntek este áramkimaradást okoztak, illetve megszűnt a forgalomkorlátozás a magyar-horvát határszakaszon - közölte a rendőrség honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

havazas-zala-megye-7-es-fout.jpg

 

Az E.ON Hungária Zrt. péntek esti tájékoztatása szerint összesen 56 zalai és Vas megyei településen, csaknem 10 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Elsősorban Lenti, Szentgotthárd és Körmend térségében, többségében zalai településeket érintően volt áramkimaradás, ami a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek vagy az áramhálózatra dőlt fák miatt következett be.

A rendőrség arról adott hírt, hogy az érintett településeken a szombat hajnali órákra a szakemberek elhárították a hibát, helyreállt az áramszolgáltatás.
Szintén hajnalra feloldották a kamionok számára elrendelt forgalomkorlátozást a magyar-horvát határátkelőkön.
Az intenzív havazás következményeként kialakult útviszonyok miatt Letenyénél sem léphettek át Horvátországba a 7,5 tonna össztömeg feletti gépjárművek péntek délután óta.
A korlátozást a horvát hatóságok szombat hajnalban feloldották, a kamionok újra közlekedhetnek. MTI