Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.14

Zalában épült meg az ország első fix telepítésű hullámvasútja

Szombaton Zalaszabarban a Holnapocska Tábor és Zobori Élményparkban átadták Magyarország első fix telepítésű hullámvasútját.

Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark alapítója elmondta, feleségével a minden évben több száz, súlyos betegségekkel élő, vagy azokból gyógyuló gyerekeket vendégül látó tábor és az élménypark építésére minden szabad forrásukat felhasználták. A balatoni turisztikai régió legvonzóbb élményparkját és legjobb táborát szerették volna megvalósítani, amit a Kisfaludy-program segített.

A helyszíni tájékoztatás szerint a befejezési határidő előtt kilenc hónappal elkészült új beruházás költsége meghaladta az 1,271 milliárd forintot, ebből csaknem egymilliárd forintot a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásai fedeztek. Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútja mellett új fogadóépület és látogatóközpont épült, illetve kiegészítették a meglévő csónakcsúszdát - írta az MTI

A Kis-Balaton melletti kalandparkba jelenleg 2.790 forintba kerül egy alapbelépő, a hullámvasutat 990 forintos bevezető áron használhatják a látogatók. (Fotók: MTI/Varga György)

zalaszabar-kalandpark-hullamvasut.jpg

zalaszabar-kalandpark-hullamvasut---1.jpg