Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.30

Zala az ötödik legbiztonságosabb megye

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kivételes teljesítményt nyújtott tavaly, a statisztikai mutatók nagyon jó adatokat tükröznek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hivatalvezetője csütörtökön Zalaegerszegen.
Gömbös Sándor a Zala Megyei Közgyűlés ülésén azt mondta, hogy a magyar rendőrség megítélése a rendszerváltás óta a múlt évben emelkedett a legmagasabb szintre.
Ez azt mutatja, hogy a rendőrség a munkáját tekintve jó úton jár - tette hozzá.

 

zala-rendorseg-statisztika.jpg


Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány közlése szerint országos összehasonlításban Zala az ötödik legbiztonságosabb megye. A közgyűlés által egyhangúlag elfogadott beszámolót szóban kiegészítve kifejtette: a megyében 2015-ben 14 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, ezzel párhuzamosan szinten maradt a nyomozások eredményességi mutatója.
A közgyűlés elé került írásos beszámoló szerint tavaly három emberölési ügyet zártak le. Egy 18 éves zalaegerszegi lány és egy idős nagykanizsai asszony gyilkosainak felderítése mellett egy 20 évvel ezelőtt történt emberölés tetteseit is sikerült bíróság elé állítani.
A főkapitány szólt arról, hogy jelentősen növelték a rendőrök közterületi jelenlétét, ennek is köszönhető, hogy a rendőri intézkedések száma 180 ezerről 208 ezerre emelkedett, miközben száznál is kevesebb panasz érkezett ezek miatt.
A közlekedésbiztonsági helyzetről elmondta, hogy a 2014-es 468-ról 461-re csökkent a megyében történt balesetek száma, köztük a halálos közúti tragédiák száma 20-ról 18-ra mérséklődött, a súlyos eseteké viszont 141-ről 155-re emelkedett.
Sipos Gyula beszámolt arról is, hogy jelentősen nőtt a személyforgalom a zalai határátkelőkön. Az írásos beszámoló szerint 2,5 millióról több mint 3 millióra, de ugrásszerűen nőtt a migrációval összefüggő jogsértések száma. Mindezzel együtt a zalai rendőröknek sikerült úgy keresztülszállítaniuk 160 ezer migránst Zala megyén, hogy az semmiféle fennakadást nem okozott a közlekedésben - tette hozzá a zalai főkapitány. MTI (Fotó: police.hu)

 

loading...