Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.14

Volt kórházigazgató: szégyen, ami most Zalaegerszegen zajlik

Pécsről kell segítséget hívni, mert összeomlott a zalaegerszegi traumatológia

Az Orbán-kormány tönkretette a magyar egészségügyet. Ennek egyik újabb bizonyítéka, hogy heten felmondtak a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztályán, ezzel az intézménynek ez a részlege egyelőre nem működik.

Jellemző, hogy az elvileg szakminiszter, de valójában totálisan alkalmatlan Kásler Miklós helyett az innovációért felelős Palkovics László intézkedett, aki Pécsről hozat egy orvost, hogy próbálja menteni a helyzetet.

Szomorú és gyalázatos, hogy 12 év kormányzás után az Orbán-rendszerben egy megyeszékhelyen, a fideszes vezetésű Zalaegerszegen jelenleg nincs baleseti sebészeti ellátás. Szégyen, hogy aki ma megsérül, nem tud tisztességes ellátást kapni kapni egy százezres vonzáskörzetű nagyvárosban.

Az új kormánynak Dobrev Klára vezetésével egyik első lépése lesz az egészségügyben itt hagyott romok felszámolása, az orvos- és ápolóhiány megszüntetése, a bérek rendezése és az egészségügyi életpálya-modell megteremtése - közölte szerdán a Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálatával Dr. Csidei Irén a DK ellenzéki előválasztási képviselőjelöltje Zalaegerszegen,
a Zala megyei kórház korábbi főigazgatója.

Az előzmény közismert: felmondott a kórház hét traumatológus szakorvosa, így a kapacitáshiány miatt jelenleg Nagykanizsán, Kaposváron és Szombathelyen is műtik a betegeket.

A Dél-Zala Press (KanizsaPress) a kórház nyomán tegnap számolt be arról,hogy az ügyben Kásler miniszter rendkívüli vizsgálat lefolytatását kezdeményezte.

zala-megyei-korhaz.jpg