Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.23

Videózta, félelemben tartotta a zalai postásnőt - vádat emeltek ellene

Egy 1977-ben született novai nő 2020. júliusában megjelent a novai postahivatalban, ahol panaszt tett a hivatal vezetőjénél, a Nován postai kézbesítői feladatokat ellátó nő ellen, mert megítélése szerint a postás nem végzi megfelelően a munkáját, és munkavégzés közben túl sok időt tölt az anyósánál.

A panaszt a hivatalvezető felterjesztette az illetékes igazgatósághoz, amely azt – mint alaptalant - kivizsgálást követően elutasította.

posta.jpg

Ebbéli felháborodása okán a bejelentő ezt követően, 2020. július 15. és 2020. december 1. között rendszeresen, naponta ismétlődően a kézbesítői feladatokat ellátó nőt személyesen is zaklatta oly módon, hogy - a sértett Nova, Kossuth utcán történő kézbesítései alkalmával - megjelent a helyszínen, és a sértett tevékenységét folyamatosan megfigyelte, róla engedély nélkül a telefonjával kamerafelvételeket készített, illetve vele szemben agresszívan lépett fel, hangosan kiabálva inzultálta őt annak okán, mert megítélése szerint a sértett nem tesz eleget a kézbesítői feladatainak, hanyagul jár el.

A nő ezen alkalmakkor a postást emelt hangon, trágár szavakkal szidalmazta, őt kérdőre vonta, amiért nem megy be hozzá, illetve véleménye szerint a postás túl sok időt tölt a munkaideje során a hozzátartozóinál.

A nő ezen túl, 2020. július 15. és 2020. december 1. között további legalább 8 alkalommal megjelent a postahivatalban is, ahol szóbeli panaszt tett a postás ellen a megítélése szerint hanyag munkavégzése okán.

Bejelentéseiben a nő többször sérelmezte azt, hogy a postás munkavégzés közben olyan címeken tartózkodik, ahol kézbesítést nem végez, ott sok időt eltölt, neki pedig küldeményeket nem kézbesít, csak értesítőket hagy a postaládában. A nő által tett bejelentéseket – melyeknek gyakorisága a novai postahivatal mindennapi munkáját is akadályozta - a munkáltató kivizsgálta, azok alaptalannak bizonyultak.

A nő hónapokon át tartó fenti magatartásával a postásnőt a kézbesítői munkavégzésében rendszeresen zavarta, őt akadályozta, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, ok nélküli agresszív fellépésével őt megfélemlítette.

A sértett a nő háborgató cselekménye miatt állandó stresszhatás alatt állt, biztonságérzetét a zaklató magatartások megrendítették, a nő fenyegető fellépése benne félelmet és nyugtalanságot keltettek, így kérte a nő és családtagjai felé történő kézbesítés alóli mentesítését.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.