Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.25

Vécében készített videóval zsaroltak meg egy zalai modellt

A Budapesten élő, 34 éves férfi az internetes közösségi oldalakon figyelt fel a zalaegerszegi hölgyre, akit a közösségi oldalakon rendszeresen követett és megtekintette az általa közzétett fotókat.

A vádlott még 2018. augusztus 11-én, egy budapesti szórakozóhelyen tartózkodott, amikor meglátta a szintén ott lévő nőt, akit onnantól folyamatosan figyelni kezdett, majd követte őt a női mosdóba is.

kukkolo-noi-wc.jpg

(A fotó illusztráció)

A férfi azzal a céllal, hogy a nő által használt helyiséggel szomszédos fülkéből a nőt – miközben vizel – megfigyelje és róla titokban felvételeket készítsen bement a női mosdóba és a térelválasztó felett átnyúlva mobiltelefonjával videófelvételt készített a sértettről intim helyzetben, amit a nő nem is vett észre.

A kukkoló csaknem egy évvel később egy budapesti internet-kávézóból a nő e-mail címére küldött üzenetben felvette a kapcsolatot a sértettel, akivel közölte, hogy van egy ismeretlen rajongója, aki tönkre akarja tenni a modellkarrierjét és e célból ez az ismeretlen személy megbízta őt azzal, hogy egy nyilvános WC-ben készítsen róla videófelvételt, amint éppen vizel.
 
Az elektronikus levélben a vádlott közölte, hogy ő ezt a videófelvételt el is készítette, de csak akkor nem adja át a megbízójának, ha a sértett fizet neki 3 millió forintot. A vádlott az elektronikus leveléhez mellékelt kettő fotót is, amit az általa készített videófelvételből vágott ki. A férfinek megbízója valójában nem volt, a vádlott célja a kitalált történettel a sértett megfenyegetése és pénzének jogtalan megszerzése volt.
 
A nő a levélre nem válaszolt, a pénzt nem fizette ki, hanem feljelentést tett a rendőrségen.
A férfi ellen zsarolás bűntettének kísérlete és tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.