Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.30

Vasvillával tartotta rettegésben faluját a bolond zalai férfi

Egy korábban már cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezett 53 éves zalai férfi  2016 őszétől kezdődően  faluközösségének  rémévé vált.
A helyi élelmiszerboltban  előzetes szóváltás nélkül szidalmazott, majd arcul ütött egy 73 éves idős asszonyt. Egy házaspárt  veréssel és megöléssel fenyegetett meg.
Egy, a háza előtt sétáló férfit pedig azzal, hogy megöli, özveggyé teszi a feleségét, a gyereke árván fog felnőni, mert késsel vágja el a torkát.

vasvilla-rendorseg.jpg

Egy másik helyi lakosnak többször is  kilátásba helyezte,  hogy megöli, szándékának egy bottal adott nyomatékot. Másokat rendszeresen  veréssel fenyegetett, de volt olyan személy is, akinek a házát akarta felgyújtani. A férfi magatartása  a sértettekben komoly félelmet keltett.
2017. március 29-én a délutáni órákban a szomszédja kért vasvillás fenyegetés miatt rendőri segítséget, mert  zavarta a tv nézésben  a szomszéd kerti munkája.

A helyszínre érkező rendőrjárőrrel sem volt együttműködő, agresszíven lépett fel, vasvillával támadt rájuk, leszúrással fenyegette meg őket, majd az intézkedő rendőrök elől  a padlásra menekült, a feljáratot hűtőszekrénnyel,  vaskáddal, és olajos hordóval  torlaszolta el, majd befőttesüvegekkel és tégladarabokkal dobálózott.
Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint a férfi  kóros elmeállapotú, a belátási képessége hiányzik.

A Zalaegerszegi Járási  és Nyomozó Ügyészség a férfivel szemben  felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak  bűntette, becsületsértés  vétsége és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon.

A büntető törvénykönyv rendelkezései alapján  nem büntethető, aki a bűncselekményt  az elmeműködés olyan kóros állapotában követi el,  amely képtelenné teszi cselekménye következményeinek a felismerésére,  vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően  cselekedjék. Erre figyelemmel a járási ügyészség szabadságvesztés helyett a férfi kényszergyógykezelésének elrendelését  indítványozta - értesültünk dr. Pirger Csabától a Zala Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Sajtóértesülések szerint az esetek Becsvölgyén történtek.