Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.19

Vasúti sorompót tört egy 70 éves sofőr Zalában

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy 70 éves zalaszentiváni férfi közlekedett Skoda típusú autójával még június 28-án reggel Alibánfánál, Zalaszentiván irányából Pethőhenye felé. Haladása során a Petőfi Sándor utcai fény – és félsorompóval biztosított vasúti átjáróhoz érve, a fénysorompó villogó piros jelzése ellenére behajtott az átjáróba, aminek következtében a félsorompót letörte.

A balesetben a sofőr nem sérült meg.

A rendőrök a jármű vezetőjét vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, aki elismerte a felelősségét a baleset bekövetkezéséért és elmondta, hogy későn vette észre a fénysorompó tilos jelzését.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszeg Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek - tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

vasuti-sorompot-tort.png

Teherkocsival törte le a vasúti sorompót Zalában

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság egy 56 éves hegyhátsáli férfival szemben javasol vádemelést. A gyanú szerint a férfi tavaly szeptember 28-án 15 óra 10 perckor egy Volvo típusú tehergépkocsival közlekedett a 76-os számú főúton, Nagykapornak irányából Zalaegerszeg felé. A sofőr a kisbucsai vasúti átjárónál figyelmetlensége miatt későn észlelte a fénysorompó fényjelző készülékének tilos fényjelzésénél várakozó járműveket, és az ütközés elkerülése érdekében áthajtott a vasúti átjárón.

 

loading...