Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.17

Valaki milliárdos akart lenni hamis Apple termékekkel Zalában

Több mint 13 ezer hamis elektronikai eszközt találtak egy távol-keletről érkező konténerben Zala megyei munkatársaink. A hamisítványok piaci értéke meghaladja az 1,3 milliárd forintot.

A termékek vámolását kérte egy magyar cég Zala megyében.  A pénzügyőröknek azonban feltűnt, hogy a vámáru-nyilatkozaton a bejelentő az árut a piaci árnál jóval alacsonyabb áron tüntette fel, ezért teljes áruvizsgálatot rendeltek el.

hamis-apple-termek-zala-megye.jpg

(Fotó: Pénzügyminisztérium)

A konténerből piacvezető márkák különböző termékei, Apple számítógépek, iPhone-ok, iPad-ek, telefontokok, Huawei, LG, Google mobiltelefonok, okos órák, head-setek, valamint neves divatcégek nevével ellátott órák és üres óradobozok kerültek elő.

A gyártók szakvéleménye alapján az átvizsgált 15 ezer termékből több mint 13 ezer hamisítvány. Az érintett márkaképviseletek kérték a termékek megsemmisítését.
A lefoglalt hamisítványok piaci ára meghaladja az egymilliárd forintot.

A NAV célirányosan, folyamatosan keresi a hamis árut a közterületeken, piacokon, üzletekben, közutakon, határátkelőhelyeken és a reptéren is. A hamisítás visszaszorítása a piacok tisztulásán és a tisztességes kereskedők védelmén túl a vásárlók érdekeit is szolgálja - tájékoztatott Facebook oldalán szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.