Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.26

Vadászat! Szeptembertől délután 16 és reggel 8 között nem ajánlatos a zalai erdőket járni!

A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy szeptember hónapban (naponta, délután 16 óra és reggel 8 óra közötti időszakban) az üzemi vadászterületein intenzív szarvas-vadászatot folytat.

Vadászatra jogosultként arra kér mindenkit, hogy mező- és erdőgazdasági munkája, valamint szabadidős tevékenysége során ezt vegye figyelembe! - tájékoztatott honlapján a nagykanizsai székhelyű erdészeti társaság.

Az intenzív vadászatok a Zalaerdő nagykanizsai, bánokszentgyörgyi, letenyei, lenti és zalaegerszegi erdőterületein zajlanak.

szarvas-barcogas.jpg

(Szarvas barcogás Letenye környékén. Fotó: Léránt János)

Szeptember 1-től a zalai erdőkben érett gímszarvasbikákat, érett szarvasbikákat, szarvasteheneket, ünőket és szarvasborjúkat lőhetnek ki szabályozott keretek között a vadászok.

Gímszarvasbikára szeptember 1 - január 1 között, érett szarvasbikára szeptember 1 - október 31- között, szarvastehénre, ünőre szeptember 1 - január 31 között, szarvasborjúra szeptember 1 - február 28 között lőnek a zalai vadászterületeken.

Azok a csodálatos vadállatok - A letenyei Léránt János lenyűgöző természetfotói

János fotói több díjat is elnyertek már, akinek Letenyén a Magyar Kultúra Napja alkalmából a városi könyvtárban is volt önálló kiállítása. A természet, az állatvilág rezdüléseit érző és átélő, a szépet, a különlegest, az igazi ritkaságot kedvelő Léránt János egyik fotója pár éve, volt munkahelyén a Zalaerdő Zrt-nél kiírt pályázaton nyerte el az első helyezést.