Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.08

Vád: megölte édesanyja 81 éves szomszédját Nagykanizsán

A Zalaegerszegi Törvényszék szeptember 7-én tartott tárgyalást annak a férfinak az ügyében, akit azzal vádoltak, hogy az édesanyja szomszédjában élő idős emberhez betört és megölte.

A vádlott 2007-ben hajléktalanként élt, alkalmanként az édesanyjánál húzta meg magát. 2007. december 7-én egy nagykanizsai presszóban italozott, majd hajnali 2 órakor erősen ittas állapotban az édesanyja szomszédjának ingatlanához ment. Bemászott a kerítésen, lefeszítette a kamraablakon lévő rácsot és azt benyomva bejutott a házba.

nagykanizsa-gyilkossag-pecset.jpg

A konyhában magához vett egy szabászollót, amellyel a konyhaszekrény melletti szoba lakatját megpróbálta kinyitni, ugyanis a sértett köztudottan itt tartotta a készpénzét. A férfi azonban nem tudott bejutni, az olló hegye beletört a lakatba. Időközben felébredt az idős, 81 éves sértett, akivel a vádlott dulakodni kezdett: arcát legalább 10 alkalommal közepes és nagy erővel egy kisszékkel ütlegelte, s rugdalta. Az idős férfi a bántalmazás során a földre került: előbb eszméletét, majd életét vesztette. Ezután a vádlott felhagyott a házban való további kutatással, és elhagyta az ingatlant.

Az ügy első tárgyalási napján a vádlott nem ismerte el az emberölést. Elmondása szerint ismerőseivel este 23 óráig, a zárásig voltak a presszóban, majd annak elhagyása után útközben 3-4 emberrel találkozott, akikkel tovább italozott. Elindult a város felé, de - ittassága okán - valahol elfeküdt, a helyszínre nem emlékezik, majd miután reggel felébredt egy utcai telefonfülkéből felhívta az egyik barátját, hogy vigye el az édesanyjához tiszta ruhát felvenni.

Bírói kérdésre elmondta, hogy a sértettel korábban a kerítésen keresztül szokott italozni, továbbá egy-két alkalommal vitt neki tűzifát zsákban vagy talicskán. A lakásában mindössze egy alkalommal járt, akkor is csak rövid ideig tartózkodott nála.

Az ügy második tárgyalási napján, 2020. szeptember 7-én a bíróság tanúkat és poligráfos szakértőt hallgatott meg. A tanúk ellentétes nyilatkozatot tettek a rendőrségi meghallgatásukon elmondottakhoz képest és a szembesítésük nem vezetett eredményre. A poligráfos szakértő álláspontja szerint a vádlott szándékosan próbálta befolyásolni a vizsgálatot.
A bíróság a tárgyalás során további tanúvallomást és genetikai szakértői véleményt is ismertetett, majd elhangzottak a perbeszédek. A Zalaegerszegi Törvényszék az ügyet határozathirdetésre halasztotta szeptember 17-re - tájékoztatta honlapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit a megyeszékhelyi törvényszék sajtószóvivője.

Tizenkét év után fogták el egy nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottját - Dél-Zala Press

A zalai nyomozók elfogták egy 2007-es emberölési ügy feltételezett elkövetőjét. Több mint 12 évvel ezelőtt, 2007. december 8-án Nagykanizsán, egy lakóépületben egy férfi holttestét találták meg rokonai, akin bántalmazás nyomai voltak. A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az idős férfi halálát idegenkezűség okozta. Zalaegerszegen Dr. Jandó Zoltán r.