Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.30

Új vezető a zalaegerszegi szívsebészeten

Zökkenőmentesen folytatódik a munka a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetén, melynek új osztályvezető főorvosa Dr. Rashed Aref Ph.D.
Rashed doktor 1997-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. 2002-ben sebészeti szakvizsgát, 2005-ben szívsebészeti szakvizsgát,majd 2016-ban európai szív-mellkas sebészeti szakvizsgát tett, 2018-ban pedig tudományos fokozatot szerzett.

rashed-aref-szivsebesz-2019.jpg

Dr. Rashed Aref szívsebész. Fotó -  Facebook

1998 januárjától dolgozik kórházunk szívsebészeti osztályán, ahol általános orvosként kezdett, majd sebészként és szívsebészként folytatta pályafutását. Európa-szerte több külföldi tanulmányúton vett részt, melyek eredményeként azon kevés hazai szívsebészek egyike, akik jártasságot és rutint szereztek a minimál invaziv beavatkozások elvégzésében. A jövőbemutató, a páciensek számára kevésbé megterhelő műtéteket ő honosította meg és végzi a zalaegerszegi szívsebészeten.

Biztos kezű, nagy tudású operáló orvos, akit munkatársai, betegei egyaránt tisztelnek, biztonságban érzik magukat mellette. Kiváló kapcsolatokat ápol a betegszervezetetekkel, számos olyan akció kezdeményezője, mely az egészségértést és az egészség visszaszerzését segíti. Rashed dr. népszerűségét mutatja, hogy 2018-ban elnyerte a Zalai Prima díjat és a közönségtől is ő kapta a legtöbb szavazatot.

Szakmai tudása, fejlesztési tervei új távlatokat nyitnak a zalaegerszegi szívsebészet életében - közölte pénteken Facebook oldalán a Zala Megyei Szent Rafael Kórház.

Felmondott a zalaegerszegi szívsebészeti osztály vezetője

Alotti Nasri húsz év után távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről, derült ki a Facebookon terjedő felmondóleveléből. Ebben azt írja, júniusi szabadsága idején a közreműködésével bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt".