Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.21

Új pszichoaktív anyaggal fogtak meg egy nőt Zalában

Egy 1968-ban született keszthelyi férfi, és egy 1987-ben született nő alkalmi ismerősök voltak, telefonos kapcsolatban álltak. A személygépkocsival közlekedő nőt 2019. június 27-én este Keszthely külterületén az un. Berki Betérő előtti útszakaszon a rendőrjárőr igazoltatta.

A nő táskájából előkerült 3 csomag gyorszáró tasakba csomagolt új pszichoaktív anyag. A nyomozó hatóság a nő kaposvári lakásán házkutatást tartott, ahol műanyag tasakokat, digitális mérleget és fóliába csomagolt új pszichoaktív anyagot foglalt le. A nő a tőle lefoglalt 3 csomag új pszichoaktív anyagot a férfi keszthelyi lakásán vette át egy ismeretlen személy megbízásából és szállította Keszthelyről Kaposvárra. 2019-ben a nő legalább 8 alkalommal járt a férfi lakásán, és vett át új pszichoaktív anyagot, amelyet Kaposvárra szállított.

 

birosag.jpg


 A férfitől átvett és lefoglalt új pszichoaktív anyagok etil-heptedron-bázis mennyisége 29,56 gramm, ami meghaladja a csekély mennyiség felső határát. Az etil-heptedron új pszichoaktív anyagnak minősül.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.