Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.26

Új fogadóépületen át lehet látogatni a Budafai Arborétumot

Július 23-án (csütörtökön) került sor a Zalaerdő Zrt. tulajdonában lévő Budafai Arborétum új fogadóépületének ünnepélyes avatójára.

A korábbi parkoló helyén lévő új épület valamint a kapcsolódó parkolóhelyek, utak kivitelezési költsége 147 millió forint, amelyet a nagykanizsai székhelyű erdészeti társaság a rendelkezésére bocsájtott tőkeemelésből finanszírozott. 

A vezérigazgató az avatón felidézte, a kormány 2016-ban indította útjára a Mura fejlesztési programot, amelynek megvalósításához a Zalaerdő Zrt. egymilliárd forintos tőkeemelést kapott a tulajdonosi jogokat gyakorló Agrárminisztériumtól.

Az avatóünnepség során Rosta Gyula a Zalaerdő vezérigazgatója többek között azt is elmondta, a Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő által életre hívott Mura Nemzeti Programból megújult az erdei kisvasút Ábel nevű gőzmozdonya és két dieselmozdony átépítésre került valamint felújították a vasúti pályát is.

Jutott még a Pusztamagyaród-Szentpéterföldre 12 km-es kerékpározható útszakasz kialakítására. Az új fogadóépület erdei iskolai oktatásra és kisebb kiállítások rendezésére is alkalmas, de a terepadottságokhoz igazodó látványosságként a környék szimbólumává is válhat - mondta többek között Rosta Gyula.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a Mura Program két pillére az agrárium és a turizmus fejlesztése.
 Célja a helyi gazdaság megerősítése, a megélhetési lehetőségek bővítése, amelyekkel együttesen növelni lehet a térség népességmegtartó erejét - mondta.

Az eseményen részt vett többek között Farkas Szilárd letenyei és Balogh László nagykanizsai polgármesterek valamint a Zalaerdő erdészeteinek vezetői és munkatársaik.

Az ünnepélyes szalagátvágást Rosta Gyula, Cseresnyés Péter és Süle Béla Kiscsehi polgármestere végezte el.

budafai-arboretum-2020-1.jpg

budafai-arboretum-2020-2.jpg

budafai-arboretum-2020-3.jpg

budafai-arboretum-2020-4.jpg