Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.09.02

Ügyészi felfüggesztést kapott kábítószer birtoklásért egy petriventei férfi

Egy 26 éves  petriventei fiatalember  2017. február 13-át megelőzően kábítószert fogyasztott. A vizeletmintájából 325 ng/ml delta-9-THC-sav volt kimutatható, ami kannabisz előzetes fogyasztását támasztotta alá.

Cselekménye  kábítószer birtoklása vétségének megállapítására alkalmas.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség  egy, az új Büntetőeljárási  Törvény által bevezetett jogintézményt alkalmazva, az eljárást egy évi időtartamra feltételesen felfüggesztette.

birosag.jpg

A vonatkozó rendelkezések szerint ugyanis nem büntethető, aki csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termeszt, előállít, megszerez vagy tart, illetve aki kábítószert fogyaszt, ha a bűncselekmény elkövetését beismeri, és az elsőfokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban részesült, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt.

A fiatalember a cselekmény elkövetését  beismerte, vállalta a szükséges kábítószer-használatot kezelő ellátáson való részvételt, sőt azt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Drogambulanciáján el is kezdte.
Az eljárás feltételes  felfüggesztésére azért  került sor,  hogy a férfinek módja legyen  az ellátáson részt venni, és az arról készülő okiratot az ügyészségen bemutatni. Amennyiben a feltételeket teljesíti, az ügyészség az eljárást megszünteti.
 
Ellenkező esetben, illetve ha az elkövető újabb  kábítószerrel kapcsolatos  bűncselekményt követ el, az ügyészség  elrendeli  az eljárás folytatását - tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.