Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.01

Tűzhelyen felejtett étel miatt lángolt a konyha Zalaegerszegen

Kedden este Zalaegerszegen ismét tűzhelyen felejtette egy lakó az esti órákban az ételt, amely heves füstképződés mellett égett. Sajnos az eset nem egyedülálló Zalában. Számos alkalommal előfordult már, hogy csak a tűzoltók ébresztették fel az ott lakókat a tűzhelyen égő étel miatt.

tuzhelyen-felejtett-etel.jpg

(Így nézett ki a zalaegerszegi lakás konyhája a tűzoltók beavatkozása után. Fotó: ZMKI)

Ilyen esetekben csak és kizárólag emberi gondatlanságról beszélhetünk. Megannyi alkalommal ételt felejtettek a tűzhelyen az ingatlan tulajdonosok, és vagy elmentek otthonról vagy elaludtak. Csak a gyors tűzoltói beavatkozásoknak és a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia a gondatlanságokból.

Az esetek nagy részben középmagas épületekben keletkeznek, ahol a füst, tűz a többi lakóban is nagy riadalmat kelthet. A tűzoltók ezekben az esetekben a zárt lakásba is behatolnak, annak érdekében, hogy minél előbb meg tudják fékezni a lángokat és azok ne okozzanak kárt a szomszédos lakásokban.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (ZMKI) ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy minden esetben győződjenek meg arról, hogy a készítendő étel a lakás elhagyását követően vagy lefekvés előtt nincs kitéve hőhatásnak.
Alatta nem ég gázláng vagy a villanytűzhely is kikapcsolt állapotban van. Ezzel a kis odafigyeléssel komoly káresetektől, személyi sérülésektől óvhatjuk meg magunkat és embertársainkat is - értesültünk a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.