Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.09

Totál bedrogozva: furcsa dolgokat művelt a zalai sofőr

Egy 1987-ben született zalaegerszegi férfi amfetamin-tartalmú port, metamfetamin-tartalmú kristályos anyagot, marihuánát, valamint MDMB-4en-PINACA tartalmú növényi anyagot szerzett meg.
Tavaly május 6-án az esti órákban gépkocsiba ült, és ott fogyasztott a kábítószerekből.

Közvetlenül előtte bevett még egy midazolám hatóanyagú nyugtató-altató gyógyszert is. Ezek hatására a Zalaegerszeg, Átalszegett utca 35. szám előtti parkolóban a személygépkocsiban ülve folyamatosan sikongatva és üvöltözve, öntudatlan állapotban ma..turbált.

drog-telefon.jpg

(A fotó illusztráció. Pixabay/lechenie-narkomanii)

A gépkocsival el is indult, és a Tesco Áruház parkolójában az egyik bevásárló-kocsi tároló oldalának ütközött. A férfi a gépkocsiból kiszállt, megnézte a gépkocsiját és a tárolót, majd visszaült a gépkocsiba, elhagyta a parkolót és a járművel nagy sebességgel a Balatoni úton a csácsbozsoki városrész irányába cikázva folytatta útját.

Végül éjszaka 22 óra körül a 76-os főúton a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött. A rendőrség a férfi gépkocsijából a már megjelölt kábítószerek mellett további kábítószereket foglalt le, így amfetamin-tartalmú fehér színű, nedves állagú port, metamfetamin-tartalmú világosbarna színű, kristályos anyagot, és MDMB-4en-PINACA tartalmú növényi anyagot.

Az amfetamin és metanfetamin tartalmú porok és a kannabisz (marihuána), valamint a delta-9-tetrahidrokannabinol kábítószer, illetve pszichotróp anyag. Az MDMB-4en-PINACA tartalmú növényi anyag új pszichoaktív anyagnak minősül.
A férfi a fenti eseménysor során 2020. május 6-án 21 óra 15 perc és 22 óra közötti időben kábítószertől, új pszichoaktív anyagtól, valamint altató-nyugtató gyógyszertől befolyásolt, ebből következően bódult állapotban vezette a Toyota típusú személygépkocsiját.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kábítószer birtoklás bűntette, és járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.