Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.16

Törököt fogtak a határon Murakeresztúrnál

Egy 1981-ben született török, és egy 2000-ben született francia állampolgár férfiak december 4-én Franciaországból egy BMW személygépkocsival Belgrádba utaztak, ahol az előzetes megbeszélésnek megfelelően felvették a gépkocsiba rokonaikat, - két török állampolgárt, - hogy őket Franciaországba szállítsák.

 

murakeresztur-vasutallomas.jpg

(A murakeresztúri vasútállomás)

 

A férfiak tudatában voltak annak, hogy a fenti személyek az Európai Unió területére érvényes beutazási engedéllyel nem rendelkeznek, így annak külső határát engedély nélkül kívánják átlépni. A terheltek és az általuk szállított személyek Horvátországba utaztak, ahonnan megkíséreltek belépni Szlovéniába, ám a szlovén határőrizeti szervek a rokonok beléptetését megtagadták.

Ezután december 5-én reggel a horvát-magyar államhatárhoz, Murakeresztúr közelébe utaztak, itt szétváltak, majd a rokonok a vasúti hídon keresztül gyalogosan beléptek Magyarország területére, míg a terheltek a gépkocsival utaztak be Magyarországra. A magyar határőrizeti szervek a terhelteket és a szállított személyeket Murakeresztúron december 5-én délelőtt elfogták.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette  miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.