Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.11

Torlódás van az M7-es autópályán a magyar-horvát szakaszon Letenyénél

Több órás várakozásra kell számítaniuk az M7-es autópályán Horvátországba utazóknak a határátkelő előtt Letenyénél - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Takács Tivadar közölte: a Horvátországba belépőket kötelezően regisztrálják az ottani hatóságok, ezért a személyforgalomban a Magyarország felől érkezőknek a határátlépés előtt egy, másfél órás várakozásra kell felkészülniük.

A rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az előzetes regisztrációt lehetőség szerint még indulás előtt végezzék el az internetes felületen, így megkönnyítik a hatóságok munkáját.

Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani - mondta honlapunknak a zalai rendőrségi szóvivő.

A Letenye Média javasolja, aki teheti válassza a régi letenyei határátkelőt, ott jelenleg nincs több órás várakozási idő.

letenye-hataratkelo.jpg

Horvátország adatokat kér a beutazóktól a járványügyi kontaktkutatás miatt

A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében, a horvát hatóságok a Horvát Köztársaságban tartózkodni szándékozó külföldi állampolgároknak javasolják, hogy adataikat előre töltsék fel az https://entercroatia.mup.hr/ Horvátország csütörtöktől szigorít beutazási szabályain az új koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt, így a Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából, Koszovóból és Észak-Macedóniából érkezőknek két hét kötelező karanténba kell vonulniuk - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője.