Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.13

Testvérére fogta a szabálysértést egy petriventei férfi

Egy 25 éves, hamis vád büntette miatt már büntetett  petriventei lakos  még 2017. július 15. napján az esti órákban  Nagykanizsán a Postakert utcában közlekedett a tulajdonát képező Longija Versus 2 TX típusú segédmotor-kerékpárjával, amikor a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőre őt közlekedésrendészeti intézkedés alá vonta, melynek során megállapítást nyert, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

petrivente-cimere.jpg

A rendőri intézkedés során a terhelt adatait bemondás alapján rögzítették, ennek során nevezett valótlanul testvére személyes adatait adta meg, így a szabálysértési feljelentés megtételével a vétlen személy,  a testvér ellen indult meg a szabálysértési eljárás. A terhelt a szabálysértés elkövetésének elismeréséről szóló nyilatkozatot tartalmazó, helyszínen kitöltött lapot is a testvére nevén írta alá.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály 2017. július 16-án kelt szabálysértési feljelentése alapján megindult szabálysértési eljárásban az eljárás alá vont és a szabálysértési hatóság által 2017. szeptember 15. napján hozott határozattal megbírságolt vétlen személy 2018. március 27-én foganatosított meghallgatása során derült fény a bűncselekmény elkövetésére és szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt feljelentés megtételére a terhelt ellen.

Fentiek alapján a terhelt hamisan vádolta a testvérét engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetésével és közreműködött abban, hogy a rendőri intézkedés során valótlan tartalmú közokiratok kerüljenek kiállításra.
A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség  szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.