Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.03

Terrorizálta, megerőszakolta válni akaró feleségét egy tófeji férfi

Egy 40 éves férfi és a sértett 2002-ben kötöttek házasságot, kapcsolatukból két gyermek született, 2004. évben egy lány, 2009. évben  pedig egy kisfiú.  
A férfi és a sértett kapcsolata 2018. évben megromlott olyannyira, hogy a sértett 2018. október 17-én közölte férjével, hogy el szeretne tőle válni. A terhelt és a sértett ezt követően már külön is aludtak egymástól, a terhelt a tófeji ingatlanának nappali helyiségében, míg a sértett az ingatlan hálószobájában.

tofej.jpg

(A Zala megyei Tófej látképe. Fotó: Facebook)

A sértett 2018. november 04. napján 05 óra körüli időben felkelt, majd kiment a fenti ingatlan konyhájába, hogy egy nyugtatót vegyen be, hogy tudjon aludni. Ekkor a terhelt – aki a nappaliban felébredt a zajra – szintén kiment a konyhába, és a sértett mögött megállt.

A sértett megkérdezte a terhelttől, hogy hova tűnt a mobiltelefonja, amit a konyhapulton hagyott. A terhelt erre azt válaszolta, hogy azt már nem kapja vissza többé, majd a neki háttal álló sértettet a konyhapultnak nyomta és erőszakkal magáévá tette. A sértett ellenállt, és  kérte  a terheltet, hogy hagyja békén, engedje el, de a terhelt erre csak azt válaszolta, hogy ezek után majd megint szeretni fogja, és majd fizet is az együttlétekért neki, úgyis ez kell a sértettnek. A terhelt a sértett ellenkezése és tiltakozása ellenére csak akkor hagyta abba a cselekményét, amikor kielégült.

A sértett – a sérelmére elkövetett bűncselekmény hatására is – 2018. novemberében  válókeresetet nyújtott be a Zalaegerszegi Járásbíróságon.
2018. december 12. napján 20 óra 30 perc körüli időben a sértett a tófeji ingatlan fürdőszobájában a fürdést követően kinyitotta a fürdőszoba ablakot, és azt látta ekkor, hogy férje az ablakon keresztül, a melléképület tetején állva leskelődik utána.

A terhelt ezt követően befutott az ingatlanba, majd ott a törülközőt maga köré csavaró sértettet megfogta és felszólította arra, hogy csókolja meg. A sértett erre nem volt hajlandó, szabadulni próbált a terhelt szorításából úgy, hogy a terheltet ütlegelte és rugdosta, ahol érte, mely dulakodás közben a törülköző leesett róla, és a terhelt ekkor a meztelen sértettet inzultálta.

Eközben a sértett kiskorú gyermekei – akik szintén az ingatlanban tartózkodtak – a sértett védelmére keltek,  a kislány telefonon próbált meg segítséget kérni, míg a kisfiú  a terheltet hátulról próbálta meg lerángatni a sértettről. A sértett – kiszabadulva a terhelt fogásából – felkapott egy plédet magára, majd a közelben lakó ismerőséhez futott segítségért.

Az ügyben a férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.