Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.25

Térfigyelő kamerákat szereltek fel Lentiben

A Lenti Rendőrkapitányság az Önkormányzattal, a Polgárőrséggel és a Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel közösen szeptember 24-én együttműködési megállapodást írt alá Lenti Város közterületei tisztaságának, rendezettségének megőrzése, az illegális hulladéklerakás felszámolása és kialakulása, megelőzése érdekében.

lenti-terfigyelo-kamera.jpg

Horváth László Lenti polgármestere és a rendőrség képviselője a térfigyelő rendszer kontroll- monitoránál

Megállapodtak, hogy hosszú távon együttműködnek, a közösen meghatározott célkitűzések megvalósulását előmozdítják, a lakosság szemléletformálása érdekében közös programot dolgoznak ki és valósítanak meg.

A közelmúltban kialakított és most átadott közterületi kamerarendszer is segíti a megállapodásban vállalt kötelezettségek teljesítését, valamint további lehetőségeket nyújt a jogsértések megelőzésének, és azok felderítésének rendőri feladataihoz, melynek fontosságát a Lenti Rendőrkapitányság vezetője dr. Farkas Tibor rendőr- alezredes is hangsúlyozott.

Horváth László polgármester a megállapodással kapcsolatban kiemelte a rendőrséggel és a polgárőrséggel végzett közös munka hatékonyságát, és az átadott kamerarendszert működés közben bemutatta az érdeklődőknek a sajtótájékoztató keretében - írta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.