Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.30

Tábornok lett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője

Rendőröket és tűzoltókat köszöntöttek csütörtökön a Belügyminisztériumban, az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter díjakat és érdemjeleket adott át.

A rendőrök, illetve a tűzoltók napja alkalmából tartott rendezvényen elhangzott: Áder János köztársasági elnök a belügyminiszter előterjesztésére vezérőrnaggyá lépteti elő Dávid Károlyt, a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitányt, Kovács Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának dékánját, Tiborcz János Vas megyei rendőrfőkapitányt, valamint dandártábornokká Egri Gyulát, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét.

egri-gyula-tabornok-2022.jpg

(Áder János köztársasági elnök (j) tűzoltó dandártábornokká lépteti elő Egri Gyula tűzoltó ezredest a Sándor-palotában 2022. április 29-én. A háttérben: Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója (b), Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány (b2) és Papp Károly, a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkára (b3). MTI/Bruzák Noémi)

Az ünnepségen Pintér Sándor Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, Szent Flórián-érdemjeleket, valamint soron kívüli előléptetéseket, tanácsosi és főtanácsosi címeket, ajándéktárgyakat adott át. Félszáznál több rendőr, illetve tűzoltó részesült valamilyen elismerésben.

Április 24. Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4. pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja - tudatta az állami hírszolgálat (MTI).

egri-gyula-tabornok-2022-2.jpg

( Egri Gyula tűzoltó dandártábornok előléptetése után a Sándor-palotában 2022. április 29-én. MTI/Bruzák Noémi)