Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.31

Szupergyors vezetékes internetet épít a Magyar Telekom a letenyei járásban is

A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt Zala megye több járásában európai uniós támogatás felhasználásával.
A vállalat az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében nyert el összesen 1,2 milliárd Ft támogatást legalább 30 Mbps sebességű vezetékes hálózat  fejlesztésére a Letenyei, Nagykanizsai, Zalaszentgróti Járásban.

 

magyar-telekom.jpg

 

Az új hálózaton a Telekom szupergyors internetet, széles TV-csatorna választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív tévézés lehetőségét nyújtja majd ügyfeleinek.
További két járásban, a Lenti és a Zalaegerszegi Járásban a Tarr Kft.-vel konzorciumban nyert el európai uniós támogatást a Magyar Telekom ugyanazon pályázat keretében, újgenerációs hozzáférési és/vagy körzethálózat kiépítésére.


A tervezés-engedélyeztetés folyamatát követően a munkálatok már több érintett településen elkezdődtek, majd szisztematikusan haladnak tovább a három járásban.

 

A fejlesztés teljes egészében 2018 késő őszén fejeződhet be a tervek szerint.
A fejlesztések eredményeképpen további több mint 12.300 háztartásban lesz elérhető a legalább 30 Mbps sebességű vezetékes internet Zala megye fent említett három járásában.

 

A háztartások többségét Gigabit-képes optikai hálózat építésével éri el a Telekom. A munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségekért a Telekom a lakók türelmét és elnézését kéri. A szolgáltató reményei szerint a munkálatok végeztével a javuló szolgáltatásminőség és az újonnan elérhető szolgáltatások kárpótolni fogják az itt lakókat - értesült a Letenye Média a Magyar Telekom Kommunikációs Igazgatóságától.