Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.08

Szomszédjától lopta az áramot egy zalai férfi

Egy 47 éves várvölgyi férfi egy egybeépült, de három különálló lakrészből álló épületegyüttes második lakóházában lakott a Várvölgyön a sértettel közös udvarban.
Villanyórával az udvarban csak az utcafronti házban lakó sértett rendelkezett, az udvar másik két lakásában –a terhelt lakóhelyén is - a villanyt már korábban kikötötték, a harmadik ház évek óta lakatlan.

aramtolvaj-2.jpg

(A fotó illusztráció)

A terhelt 2017. májusát követően – pontosan meg nem határozható időpontban – a szomszédja áramhálózatára rácsatlakozott, a sértett padlásán lévő villanyvezetékről jogtalanul elektromos áramot vételezett, oly módon, hogy a sértett villanyórája felett, a födémen lévő gégecsövet a sértettel közös tűzfalon lévő lyukon át megbontotta, a benne lévő szigetelt vezetékből egy fémszálat kihúzott és ehhez csatlakoztatott egy piros színű vezetéket, melyet a tűzfalon fúrt lyukon át a középső, általa lakott lakáshoz vezetett.

A terhelt ezáltal a sértett villanyvezetékéről jogtalanul áramot vételezett, lakóhelyén több villamos energiát fogyasztó készüléket működtetett, melyekkel 2017. április 12. és 2018. április 18. közötti időszakban 114.501,-Ft értékű villamos energiát használt fel.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat - tudtuk meg dr. Pirger csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.