Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.17

Szociális otthonban gyújtogatott egy bázakerettyei férfi

Egy 1994-ben született bázakerettyei férfi tavaly december 28-án kora délután egy környékbeli szociális otthon lakójaként a földszinti szobájában egyedül tartózkodott, amikor a a nála lévő gyufával meggyújtott egy ágypaplant, amely önállóan tovább égett, majd róla a tűz átterjedt az ágyra, valamint a szoba további éghető bútorzatára, így a szekrényekre, fotelre, televízióra, különféle dekorációs- és használati tárgyakra.

kaposvar-tuz-2017.jpg

A tűz hatására a szoba ablakán lévő műanyag redőny részben megolvadt, a tűz továbbterjedt egy másik szoba mennyezete alatt a falban futó villanyvezetékre is, mely szintén megégett. A tűz hatására nagy mennyiségű füst keletkezett, mely az otthon folyosójára áramlott ki.

A folyosó a tökéletlen égés során létrejött mérgező gázt is tartalmazó füsttel telítődött. A kiáramló füstöt az ápolószemélyzete nem sokkal később észlelte, a szoba ajtaját betörték, a tüzet vízzel és porral oltó készülékkel oltani kezdték, a lánggal égést megszüntették, valamint intézkedtek az intézményben tartózkodó személyek biztonságba helyezéséről, az épületből kimenekítésükről, továbbá a tűzoltóság értesítéséről. Az ápoló személyzet intézkedésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Az otthon épületében 4.012.170 Ft kár keletkezett. A tűz és füst az épületben tartózkodó személyek testi épségét, életét, valamint az épületben található vagyontárgyakat közvetlenül veszélyeztette.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Mint akkor arról az állami hírügynökség (MTI) beszámolt, az eset a Pölöskefői Napsugár Szociális Otthonban történt, ahonnan a tűz miatt három embert szállítottak füstmérgezés gyanújával kórházba a mentők.