Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.09.24

Szétlopta a zalai kisváros üzleteit

A vádlott egy 50 éves  zalaszentgróti férfi állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező személy, aki korábban többször volt vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetve. Legutóbbi börtönbüntetéséből 2017. augusztusában szabadult, de feltételes szabadsága alatt   újabb bűncselekményeket követett el:

2018. február 4-e és 7-e közötti időszakban lopási céllal jelent meg gyalogosan a Zalaszentgrót, Aranyodi hegyrészen  egy  ingatlannál, ahol a pinceépület teraszán lévő fa bejárati ajtót befeszítette és a belső helyiségből egy cseresznye fakéregre faragott, festett faliképet tulajdonított el 2000 Ft értékben.

betoro.jpg

A férfi ugyanezen időszakban  az előbbi helyszíntől  két ingatlannal távolabb lévő, pinceépülethez ment, ahol először a behatolással a konyhaablak műanyag redőnyének felnyomása és megrongálása útján próbálkozott, végül az épületbe az öt ponton záródó műanyag bejárati ajtó befeszítése után jutott be. A belső helyiségekben kutatást végzett és 1 üveg Kalinka márkájú vodkát, egy fél literes pálinkát és egy aktív hangfalhoz tartozó 5 db hangszórót tulajdonított el. A lopással okozott kár  11 500 Ft, míg a rongálással okozott kár 190 000 Ft.


A férfi  2018. február 24-e és 26-a közötti időpontban a Zalaszentgrót, Kinizsi téren lévő  szolgáltató üzletsoron lévő  manikűrös üzlet hátsó ajtaját lopási céllal befeszítette, majd onnan egy ékszeres dobozban elhelyezett manikűr eszközöket – 7 db csipeszt, 3 db szikét, 2 db körömcsipeszt, 2 db pedikűrös eszközt, 10 db pedikűrös szikét, 3 db műköröm építő ecsetet, 3 db pedikűrös ollót, egy pedikűrös-manikűrös eszközt, egy fém körömreszelőt, 2 db fém csipeszt, egy műanyag sarokreszelőt, 9 db szempillaépítő segédeszközt, 4 csomag biztosítótűt, egy ragasztótekercset 3 db díszítőecsetet és 5 db szempillafésűt – tulajdonított el. Az üzlet egyik fiókjából a terhelt magához vett és eltulajdonított még 2.000,- Ft  aprópénzt. Az okozott kár 56 040 Ft.


A férfi ugyanezen időszakban  a Zalaszentgrót, Kinizsi téren lévő  szolgáltató üzletsoron lévő„Masni” nevű kozmetikai üzletbe is lopási szándékkal, a hátsó ajtó lakatjának lefeszítését és az ajtó befeszítését követően hatolt be, majd ott kutatást végzett és az üzletből kozmetikai termékeket tartalmazó sminktáskát, 8 szett kozmetikai ajándékcsomagot, nagy mennyiségű kozmetikumot és egyéb krémeket, kozmetikai eszközöket, dísztárgyakat (virágtartó, gyertya), asztali számológépet, tűzőgépet, fülbelövő pisztolyt és fülbevaló szetteket tulajdonított el jogtalanul. Az okozott kár 250 590 Ft.

 
A férfi ugyanezen időszak végén megjelent a  Zalaszentgrót, Batthyány utcában lévő  „Klára” fodrászüzletnél, ahol a bejárati ajtót egy feszítővassal befeszítette, majd az üzletben samponokat, 2 db hajszárítót, 2 db hajvágó gépet és egy összecsukható, fémvázas masszírozó ágyat készített össze  eltulajdonítási szándékkal, azonban cselekménye közben rendőrjárőrök zavarták meg, ezért  a hátsó ablakon kiugorva elhagyta a helyszínt. A férfi az üzletből még egy 500,- Ft értéket képviselő bélyegzőt is eltulajdonított. A már összecsomagolt és eltulajdonítani szándékolt dolgok összértéke  99.600,- Ft volt.  


Az ügyben a  Keszthelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróságon.