Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.21

Széfet loptak Nován

Egy 40 éves, büntetett előéletű pókaszepetki férfi még 2016. május 10.-én kora délután  két társával közösen, lopási céllal megjelentek a sértett novai (Zala megye) családi házas ingatlanán, ahol a lakóépület dupla szárnyas hátsó ablakának „bukóra” hagyott bal oldali ablakszárnyán lévő szúnyoghálót a 41 éves férfi letépte.

A jobb oldali ablakszárnyat belülre benyúlva kinyitotta, és azon át bemászott az épületbe, ahol a lakóház helyiségeiben kutatást végzett, melynek során két zárt szekrényajtót felfeszített, továbbá a hálószobában lévő szekrény felső részében egy falba csavarokkal rögzített fémlemez bútorszéfet talált, amelynek kihozatalához az ablak előtt várakozó társai segítségét kérte.

Ekkor az ablakon át egyik társa is bement a lakóházba, miközben másikuk az ablak előtt figyeléssel biztosította a pókaszepetki férfi és másik társa tevékenységét. A tolvaj a 25.000 Ft értékű bútorszéfet a falból kifeszítette, kiszakította, majd azt a ő és társai a benne lévő 600.730 Ft készpénzzel, 17 db közokirattal, 18.000 Ft összértékű használati tárggyal, valamint 654.500 Ft összértékű aranyékszerekkel  jogtalanul eltulajdonították oly módon, hogy  a terhelt és társa a szobából a nyitott ablakig közösen vitte a széfet, ahol azt a terhelt az ablakpárkányon átemelte, majd azt a házból előzőleg már távozó és kint várakozó társainak kiadta, akik azt együtt vitték el a lakóépülettől kb. 100 méterre leállított személygépkocsijukhoz.

A terhelt és társai az eltulajdonított bútorszéfet a benne lévő értékekkel a személygépkocsival az ún. baki tetőre szállították, ahol azt közösen felfeszítették. A sértettnek a jogtalan eltulajdonítással mindösszesen 1.298.230 Ft kára keletkezett.

Ezen cselekmény elkövetése miatt a Lenti Járásbíróság a terhelt egyik társát 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra, másik társát 1 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A főkolompos, pókaszepetki férfi ügyében a Lenti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője. (Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

szeflopas-szeget-loptak-1.jpg

szeflopas-szefet-loptak-2.jpg

szeflopas-szefet-loptak-3.jpg