Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.08

Szamuráj karddal támadtak biztonsági őrre Zalában

Az I.r. vádlott egy 22 éves  büntetlen zalaegerszegi férfi, valamint társa, a II.r. vádlott, egy 20 éves,  vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetett  ugyancsak zalaegerszegi férfi  és  társuk még 2017. április 08.-án hajnalban  egy zalaegerszegi, Berzsenyi Dániel utcai  szórakozóhelyen tartózkodtak ittas állapotban, amikor  az egyik  biztonsági őr távozásra szólította fel őket.

szamuraj-kard.jpg

Ekkor mindhárman  távoztak, azonban háromnegyed öt körül személygépkocsival visszamentek a szórakozóhelyhez, a szórakozóhely előtti területen megálltak, és I. r. vádlott egy kardnak látszó tárggyal, II. r. vádlott pedig egy baseball ütőt a kezében tartva kiszállt a járműből.
I. r. vádlott  ezt követően kiabálva és fenyegetve  elindult a szórakozóhely bejárata felé.
Ekkor egy másik biztonsági őr a vádlott egy esetleges erőszakos fellépésének  megakadályozása érdekében a szórakozóhely előtti területen kicsavarta II. r. vádlott kezéből a baseball ütőt. Időközben több személy dulakodni kezdett a helyszínen, melynek során az I. r. vádlott a kezében lévő kardnak látszó tárggyal megvágta az egyik személy bal kezét.
Sérülésének  gyógytartama  8 napon túli, mintegy 60 nap volt.
A vádlottak és ismeretlen társuk olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy a szórakozóhely közelében tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen.
A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség  a férfiak ellen testi sértés és garázdaság bűntettet miatt emelt vádat a  Zalaegerszegi Járásbíróságon - értesült honlapunk kedden dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.