Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.10

Száloptikás kamerával kukkolta a szomszédasszony fürdőszobáját egy keszthelyi férfi

Az 1974-ben született  keszthelyi férfi  gyermekkora óta, lakókörnyezetéből ismeri a sértett nőt.  A férfi 1998-ban jelentkezett be a testvére által használt keszthelyi lakásba, ahol testvére távollétében rendszeresen tartózkodott, bár életvitelszerűen máshol élt élettársával és három gyermekükkel.

A hölgy a szomszédos lakásban lakik családjával. A két lakásnak a hálószoba, a konyha és a fürdőszoba mentén közös a fala, az erkélyek is egymás mellett vannak, illetve a két lakás fürdőszobájának szellőzője is ugyanabba a szellőzőkéménybe van bekötve. A férfi 2012 óta figyelni kezdte a nőt, nyilvános helyeken eleinte fényképeket, majd videófelvételeket készített róla, illetve a saját erkélyéről áthajolva, vagy a fényképezőgépet átlógatva a nőt rendszeresen fényképezte is az erkélyén.

kukkolo-noi-wc.jpg

A kukkoló 2018. szeptemberben – egy hirdetést meglátva – elhatározta, beszerez egy száloptikás kamerát azzal a céllal, hogy a nőt a fürdőszobájában titokban megfigyelje és annak tevékenységét rögzítse. A férfi 2018. október elején interneten meg is rendelte a kamerát, majd 2018. október 3-án a kamerát egy hurkapálcára erősítette és a szellőzőkéményen keresztül áttolta a sértett fürdőszobájának szellőzőrácsához úgy, hogy a kamera száloptikája a szellőzőrács lamellái között kilógjon.

A kamera folyamatos felvételt nem készített, azt a férfi kapcsolta ki és be, majd a kamerában lévő 32 GB micro SDHC kártyára elkészült felvételeket egy külső merevlemezre kimásolta.

A kukkoló a száloptikás kamerával 2018. október 03. és október 10. napja között legkevesebb három alkalommal figyelte meg titokban a szomszéd lakás fürdőszobájában történteket és készített erről, így a nő napi tevékenységéről felvételeket. A hölgy 2018. október 10-én reggel 06:00 óra körüli időben észlelte a kamerát, amit férjével közösen kihúztak a szellőzőrácsból, majd értesítették a rendőrséget.  

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

 


loading...