Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.14

Szállásutalvánnyal köszönték meg a Zala megyei mentősök munkáját

Napi száznál is több esetben riasztották az év eleje óta a Zala megyei mentőket, többségében a koronavírus-járványhoz köthető esetekhez. Ezekből az adatokból is jól látszik, hogy a pandémia időszakában megnövekedett terhelés súlyosan érintette a mentősöket, akiknek a munkáját szállás- és wellnessutalványokkal, valamint kedvezményes üdülési lehetőséggel köszönte meg a legnagyobb hévízi szálloda.

 

zala-megye-mentok-2021.jpg

(Fotó: első sor b-j. Vincze Luca - Zala megyei vezető mentőtiszt, Müller-Pápai Zsuzsa vezérigazgató - Naturmed Hotel Carbona ****, Dr. Lórántfy Mária – regionális igazgató, Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete, valamint a Keszthelyi Mentőállomás munkatársai)


Napi 100-120, többségében koronavírus-járványhoz köthető esethez riasztották a Zala megyei mentőket az év eleje óta. A tíz állomásról induló mentősöket az elmúlt évben megnövekedett fizikai és mentális terhelés súlyosan érintette, és a helyzetet nehezítette, hogy a dolgozók megóvására létrehozott mentesítő zónák, valamint a szükséges fertőtlenítés még tovább növelték a feladatokkal töltött időt. A nehézségek ellenére sikerült jól helytállni, ami a kollégák fegyelmezettségének és csapatmunkájának köszönhető.

 

A mentősök munkáját szállás- és wellnessutalványokkal köszönte meg a legnagyobb hévízi szálloda, a NaturMed Hotel Carbona. Müller-Pápai Zsuzsa vezérigazgató elmondta, hogy a szálloda mindenképpen szerette volna meghálálni a mentősök áldozatos munkáját, hiszen számíthatnak rájuk, tőlük kapnak segítséget a mindennapokban. Emellett az egészségügyben dolgozók szélesebb körére is gondoltak: kedvezményes üdülési lehetőséget ajánlanak fel az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara munkatársainak és családtagjaiknak.

 

Dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének igazgatója kiemelte: fontos, hogy a nehéz időszakot követően a kollégák ki tudják pihenni a fizikai és lelki megterheléseket, így nagy örömmel fogadták a szálloda felajánlását. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is köszönetét fejezte ki, és hangsúlyozta: az elmúlt időszak a mentőket eddig soha nem látott kihívások elé állította, és a bajtársaktól hősies helytállást követelt. Ugyanakkor bízik benne, hogy ezután a mentőszolgálat munkatársai számára is egyre több lehetőség nyílhat pihenésre és regenerálódásra.