Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.18

Szabálysértés miatt bukott le a zalai díler

A Zalaegerszegi Járásbíróság a január 15-én megtartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki közterületen vizelt, s mint kiderült kábítószer volt nála.

Az I. rendű vádlott tavaly június 22-én egy megyeszékhelyi - közterületnek minősülő - házak közötti, parkosított területen egy fa tövébe vizelt. Ezt egy arra gépkocsival elhaladó járőr észrevette és a járművéből kiszállva a férfi felé indult.

pszichoaktiv-kabitoszer.jpg

Eközben az I. rendű vádlott odament a közelben várakozó II. rendű vádlotthoz, akinek átadott egy ezer forintos bankjegyet, amiért cserébe egy kisebb méretű tárgyat kapott. Mindezt látva a járőr felszólította a II. rendű vádlottat, hogy mutassa meg a jobb kezét, majd közelebb lépve hozzá, mögötte a fűben egy alufólia csomagot talált. A 2x1 cm-es alufólia csomagban 0,82 gramm tömegű növényi anyag volt, amelynek tiszta hatóanyag tartalma nem éri el a csekély mennyiség felső határát, azonban az pszichoaktív anyagnak minősül.

A Zalaegerszeg Járásbíróság a január 15-én hozott ítéletében a történteket elismerő I. rendű vádlottat bűnösnek mondta ki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében és kábítószer birtoklásának vétségében. Ezért őt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A II. rendű vádlott tekintetében a bíróság elkülönítette az ügyet.
Az ítéletet mind az ügyész, mind az I. rendű vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerős - tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője
.