Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.27

Súlyos beteg zalai fiúnak kérnek segítséget

Kedves Barátaim, Ismerőseim, és Mindenki, akihez eljut ez a poszt!
A segítségetekre lenne szükségünk. Kisvárosunkban, Zalaszentgróton az elmúlt héten egy Drága Jó Édesanya átadta lelkét Teremtőjének.
Egy Édesanya, aki tevékeny életét gyermekeinek szentelte, hatalmas áldozatokat hozva ezzel önmagának. Lemondást, gyötrelmet, fájdalmat. Huszonéves fia ugyanis a Spasticus agyi bénulás tünetegyüttesében szenved. Tolószékhez kötötten éli mindennapjait, számára egy apró mozdulat is hatalmas erőfeszítést követel. Ő Lackó. Lackó, akinek Őrangyala immáron fentről kíséri útját. A Boldogsága, a Mindene, az Édesanyja távozott mellőle. Hirtelen, váratlan. Ő volt, aki ellátta, gondozta, lelkét ápolta. Igazi jó ember volt. Mindenki felé szeretettel fordult. Féltette sérült gyermekét, főként attól az időszaktól, ami most bekövetkezett.

zalaszengrot-beteg-fiu-2019.jpg

A fotón a Fiú és Édesanyja látható

Tudta viszont, hogy lányára számíthat Lackó gondviselésében, amikor eljön az idő.
Az édesapa rokkantként képtelen ellátni a fiatal körüli teendőket, így a fiú nővére, Nikoletta vállalta Lackó gyámságát, akinek fel sem merült gondolatban sem, hogy ez másként is lehetne. Neki viszont minden bizonnyal fel kell adnia állását, hogy ezt a hivatást betöltse. Hatalmas kihívás ez családjának is...gyermekeinek, párjának.
Azért érzek elhivatottságot, hogy segítsek Rajtuk, mert az érzelmi sokk mellett súlyos anyagi teher is nehezedik rájuk az elkövetkezendőkben.
Februártól kaptak volna először emelt összegű ápolási díjat, s eddig úgy tudtuk, hogy azt nem veheti igénybe testvér. Ma kaptuk az információt, hogy azonos lakcím esetén jár a teljes összeg. Idő, míg ezt lerendezik, de legalább egy reménysugár. Emellett a fiú ugyancsak nem nagy összegű /harmincpárezer ft/ rokkantsági járadékot kap. A családi pótlék utalása az ügyintézés miatt jelenleg szünetel.
A testvére ezután is szeretné tornára vinni Lackót heti rendszerességgel Zalaegerszegre, valamint egy liftet kívánna beszereltetni otthonukba számára, ami megkönnyítené a fiú mozgatását.
Lackó zenehallgatással tölti mindennapjait, amit a - most már elavult - laptopja szolgáltat számára. Egyetlen öröme, szórakozása ez a tevékenység. Hosszú ideje vágyakozik egy új darab után.
Amennyiben valaki segíteni kíván a családon, az kövessen engem, hisz célul tűztem ki egy adománygyűjtést a lenti OTP-s számlaszámra, bízva abban, hogy a kívánságok így mihamarabb teljesülnek!
Egyéb segítő szándékú ötletet és megosztást is örömmel fogadunk.
Hiszem, hogy ha közösen állunk a feladat elé, akkor hamarosan letörölhetjük a könnyeket az arcokról, és örömet lophatunk a szívekbe. Persze a hiány, az űr örökké megmarad, de hiszem, hogy ha Erőt és Hitet nyújthatunk, valamint Segítő kezeket, akkor könnyebb lesz megélni a mindennapokat Lackónak, Nikinek, az Édesapának és az egész családnak.

Új információk szerint menni fog az ápolási díj a testvér részére is, amennyiben a lakcímük egyezik. Ez igazán jó hír, köszönjük a segítséget!!

A számlaszám
OTP:

11773494-00237448-00000000
A gyám/ testvér, Lányi Nikoletta nevén van a számlaszám. A közlemény rovatba "Lackó" jeligét írjatok!

(Forrás: Kövér-Parragi Cecília - Facebook)