Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.23

Strandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen

A másodfokú viharjelzés, valamint a fürdőzés befejezésére felszólító vízimentők szavára fittyet hányó "bátor" fürdőzők tudhatták meg, hogy mivel jár a felelőtlenségük - értesült honlapunk a vonyarcvashegyi strandon történtekkel kapcsolatban Tar Mihálytól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivőjétől.

 

villlam-balaton.jpg

 

Több szemtanú is elmondta, hogy a viharjelzést követően a vízimentők és a strand személyzete is folyamatosan próbálta a vízben levőket a partra terelni, de ez többeknél süket fülekre talált.

 

Mikor lecsapott a vihar, csak akkor indultak meg a part felé a még bent levők, s közben csapott a vízbe egy villám.

 

Ketten egy 21 éves és egy 65 éves nő ezután már nem tudott a saját lábán a partra jutni, ráadásul a fiatalabbik hölggyel mire a barátja a partra ért, addigra leállt a légzése keringése.

 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentői siettek a segítségére, de mire megkezdték az újraélesztést, a strandolók közül két orvostanhallgató ajánlotta fel a segítségét, amit a vízimentők elfogadtak, s így volt lehetőségük a strandon szolgáló mentőtisztet értesíteni.

 

A szakadó esőben a mentőtiszttel közösen - az ilyenkor szükséges eszközökkel - futottak vissza a bajba került lányhoz, akinek keringését és légzését is sikerült elindítani nem egészen 3 perc alatt.

 

 

Mire az Országos Mentőszolgálat két mentőautója a helyszínre ért, addigra a fiatal lány tudata is visszatért. Őt, valamint a 65 éves hölgyet, valamint további három -zsibbadásos tünetekre panaszkodó embert - vittek kórházba a helyszíni vizsgálatok után - közölte a VMSZ szóvivője.

 

(Fotó: Villám csap le a Balaton északi partján Vonyarcvashegy és Badacsony között. Varga György - MTI)